foto: Ekrānuzņēmums no Twitter
"Mēs esam vīlušies!" - kvēlākie KPV LV atbalstītāji demonstratīvi dedzina partijas krekliņus
Šķelšanās "KPV LV" iekšienē sarūgtinājusi partijas atbalstītājus, kuri nosoda Artusa Kaimiņa pausto atbalstu Krišjāņa Kariņa (JV) veidotajai valdībai.
Trakā pasaule
2019. gada 24. janvāris, 14:50

"Mēs esam vīlušies!" - kvēlākie KPV LV atbalstītāji demonstratīvi dedzina partijas krekliņus

Jauns.lv

Dienu pēc tam, kad Saeimas ārkārtas sēdē deputāti nobalsoja par Krišjāņa Kariņa (JV) valdību, tie KPV LV partijas atbalstītāji, kurus satricinājusi Artusa Kaimiņa un citu partijas biedru balsojumā paustā solidaritāte ar “Jauno Vienotību”, internetā pauduši savu sašutumu, dedzinot t-kreklus ar partijas simboliku.

“Esmu vīlies Artusā Kaimiņā. Artusa balsojums par “Vienotību”, bija spļāviens sejā vēlētājiem, kas balsoja par Artusu. Ja tauta būtu gribējusi “Vienotību” valdībā, tad tauta nebalsotu par KPV, bet būtu balsojusi par “Vienotību”,” savā “Facebook” profilā, turot rokā mazu bērnu, raksta kāds vīrietis.

Kungs pēcāk aiznes bērnu uz citu istabu, atgriežas, lai pateiktu vēl dažus skarbus vārdus Artusam Kaimiņam, novelk savu KPV LV t-kreklu un ieliek to virtuves plītī, lai aizdedzinātu.

Nobeigumā vīrietis apgalvo, ka, tā kā Kaimiņš ir “ticis pie siles” un “pie treknā speķa gabala”, nekādu turpmāku odiozajam politiķim raksturīgu izgājienu, kritizējot pie varas nonākušās partijas viņa atbalstītāji var negaidīt.

Sociālajos tīklos atrodams arī video, kurā identisks KPV LV partijas krekliņš ir redzams liesmās pakārts uz viegli apsnigušas būves, iespējams, siltumnīcas karkasa. 1.34 minūtes garā video fonā skan komponista Emīla Dārziņa skaņdarbs “Melanholiskais valsis”.

Līdzīgas demonstratīvas dedzināšanas, kuras pēcāk atrādītas sociālajos tīklos nesen notikušas ASV. Viens no piemēriem ir "Nike" produktu dedzināšana, ko atsevišķi cilvēki veikuši, kritizējot Nacionālās futbola līgas (NFL) spēlētāja Kolina Kapernika rīcību, kad viņš pirms spēles skanošās ASV himnas laikā atteicās piecelties kājās, tādējādi paužot sašutumu par valsts iestāžu attieksmi pret ASV minoritātēm.

"Nike" pēcāk izmantoja Kapernika nostāju un protesta veidu kompānijas produktu reklāmas vajadzībām.

Jāteic, ka pēc balsojuma, kura rezultātā tapa jaunā valdība, netrūkst arī cilvēku, kuri atbalsta Kaimiņu, kā arī tādu, kas kritizē otru KPV LV līderi Aldi Gobzemu:

Deputātu vairākums atbalsta Kariņa valdību

Jau ziņots, ka 23. janvārī, vairāk nekā 100 dienu pēc 13. Saeimas vēlēšanām parlaments balsoja par Krišjāņa Kariņa (JV) izveidoto valdību. Ar 61 balsu “par” un 39 balsīm “pret” jaunā valdība ir apstiprināta, un Krišjānis Kariņš kļuva par Ministru prezidentu.

Deputāti ārkārtas sēdē debatē par Kariņa valdību

gallery icon
59

Pret Kariņa valdību nobalsoja 39 deputāti. Kariņa valdības apstiprināšanu vienbalsīgi atbalstīja visas koalīcijas frakcijas, izņemot “KPV LV”. No “KPV LV” deputātiem valdības apstiprināšanu atbalstīja 11 deputāti, bet pret nobalsoja Iveta Benhena-Bēkena, Aldis Gobzems, Linda Liepiņa, Karina Sprūde un Didzis Šmits. Pret valdības apstiprināšanu balsoja arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un “Saskaņa”.

Deputāti vairāk nekā trīs stundas debatēja par šo jautājumu. Opozīcija kritizēja valdību, piemēram, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs Armands Krauze teica, ka valdība paliks atmiņā ar ministriem un deputātiem, kas aizmirst savus solījumus vai pat netaisās tos pildīt.

“Saskaņa” Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins debatēs pauda, ka koalīcijas partiju priekšvēlēšanu solījumi bijuši fantastiski, savukārt faktiskā rīcība, kas atspoguļojas deklarācijā, - nožēlojama.

Savukārt Kariņš debatēs uzsvēra, ka valdības partneri ir iemācījušies ieklausīties viens otrā, vienojoties par kopīgiem mērķiem un kopīgu darbību. Kariņš atzīmēja, ka viņš un jaunais Ministru kabinets nav revolucionāri, bet gan būs evolucionāri, kas liks uzsvaru uz “sakārtotu valsti”, tajā skaitā finanšu un tiesiskuma jomās, kā arī attiecībā uz veselības un izglītības sistēmas reformām.

Kariņš akcentēja, ka, mācoties no pagātnes kļūdām, topošā valdība vairāk ieklausīsies opozīcijā, “kas nav opozīcija mūsu valstij, bet valdībai”. Tāpēc valdību veidojošās partijas būs gatavas vērtēt opozīcijas priekšlikumus pēc būtības, akcentēja politiķis.

Valdību veido piecu politisko spēku pārstāvji – JV, Jaunā konservatīvā partija (JKP), "Attīstībai/Par" (AP), "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un "KPV LV". JV Saeimā ir astoņi deputāti, VL-TB/LNNK un AP - pa 13, bet JKP un "KPV LV" - pa 16. Taču "KPV LV" frakcija ir iekšēji sašķēlusies un Kariņam nav visu šī spēka politiķu atbalsta, tāpēc iepriekš tika spriests par "koalīcijas kodolu", kuru veido JV, AP, JKP un VL-TB/LNNK ar 50 balsīm. Savukārt opozīcijā strādās ZZS, kas vadīja iepriekšējo valdību, kā arī lielākā Saeimas frakcija - "Saskaņa", kas sarunās par valdību netika iesaistīta.