foto: LETA
Valdi Birkavu no saviesīga pasākuma aizved ar "ātrajiem" - ekspremjers saļimst visu acu priekšā
Valdis: „Man ir ļoti lēns pulss...”
Slavenības
2018. gada 15. decembris, 07:38

Valdi Birkavu no saviesīga pasākuma aizved ar "ātrajiem" - ekspremjers saļimst visu acu priekšā

Žurnāls "Kas Jauns"

Festivālā "Riga Wine & Champagne", kas nesen norisinājās mākslas centrā Zuzeum, pamatīgu izbīli klātesošajiem sagādāja ekspremjers Valdis Birkavs (76), ko no vīnu degustēšanas pasākuma steigšus prom aizgādāja neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde.

Pēc aculiecinieku stāstītā, kādreizējais premjerministrs Valdis Birkavs, vīnu degustējot, pēkšņi saļimis, un viņa glābšanai piesaistīti mediķi. Birkava „aizraušana ar ātrajiem” uz slimnīcu kļuva par vīna baudītāju un ekspertu tās dienas visvairāk apspriesto tematu, un vēl arvien smalkajās aprindās ļaudis spriež, vai ar Valdi Birkavu viss kārtībā, kā viņam ar veselību un vai viņš vispār vēl ir starp dzīvajiem.

Aizvadītajā nedēļā "Kas Jauns" centās sazināties ar ekspremjeru. Kad, atbildot uz zvanu, viņš mundrā balsī uzsauca „Hallo!”, bija skaidrs – jūtas labi un pavisam noteikti ir sveiks un vesels. Vaicāts par pašsajūtu, Birkavs smaidot bilda, ka uztraukumam par viņa veselības stāvokli pēc nepabeigtās vīna degustēšanas nav pamata. „Tas bija tikai mirkļa vājums. Tā gan nav mana ikdiena, šis bija tāds nebijis gadījums. Man vienkārši ir ļoti lēns pulss... Es jau būtu braucis uz māju, bet apkārtējie uzstāja, ka jādodas uz slimnīcu. Aizveda un tūlīt arī palaida mājās, nebija pat jāmaksā. Jutos ļoti labi, lieliski jūtos arī tagad.”

Jāpiebilst, ka ekspremjeru Valdi Birkavu visur uzticīgi pavada viņa dzīvesbiedre Marina Dianova, jo kādreizējais politiķis gandrīz zaudējis redzi, un pat mūsdienu medicīna šajā ziņā viņam nevar līdzēt. „Aizvien turpinu vadīt aktīvu dzīvi – rīt dodos uz Ķīnu, kur piedalīšos Madrides kluba pasākumā, pēc tam pēc prezidenta uzaicinājuma apmeklēšu kādas jubilejas svinības. Ja jau varu braukt uz Ķīnu, tad ar mani ir viss kārtībā!” priecīgā balsī pavēstīja Valdis Birkavs.

Valdis Birkavs koķetē ar dāmām

gallery icon
13

Skat, kā Valda Birkava suns Endžels piedalās savas dzīves pirmajā modes skatē

gallery icon
25