foto: REX/ Vida Press
Hercogiene Kamilla uzaicina slimus bērnus uz pili pušķot egli un pārsteidz ar dzīviem ziemeļbriežiem pagalmā
Bērnus uz svētkiem Klārensa namā Londonā Kornvolas hercogiene Kamilla sagaidīja kopā ar diviem Salatēva palīgiem – ziemeļbriežiem Dejotāju un Zibsni, kuru pavadīja viņu kopēji.
Slavenības
2018. gada 10. decembris, 16:16

Hercogiene Kamilla uzaicina slimus bērnus uz pili pušķot egli un pārsteidz ar dzīviem ziemeļbriežiem pagalmā

Jauns.lv

Prinča Čārlza sieva Kornvolas hercogiene Kamilla uzaicinājusi pie sevis uz Klārensa namu grupiņu slimu un neārstējami slimu bērnu, lai tie palīdzētu izpušķot viņas Ziemassvētku eglīti un piedalītos citās svētku izpriecās, ko viņi nekad neaizmirsīs.

Kamilla Pārkere-Boulza sarīko pilī pasākumu slimu bērnu priekam

Kā ik gadus, prinča Čārlza sieva Kornvolas hercogiene Kamilla Klārensa namā Londonā aicinājusi slimus un nedziedināmi slimus bērnus, lai kopā ...

gallery icon

Bērnus pilī gaidīja maltīte – kartupeļu biezenis ar ripiņās sagrieztām desiņām, no kurām uz šķīvjiem bija izveidotas smaidošas sejiņas, kā arī lielās svētku egles pušķošana.

Savukārt Klāresa nama pagalmā visus gaidīja vēl kāds pārsteigums – Salatētis uz šo pasākumu bija atsūtījis divus no saviem ziemeļbriežiem. Dejotājs un Zibsnis Londonā bija ieradušies kopā ar saviem kopējiem Karenu un Džeisonu Perinsiem. Gan Kamillai, gan bērniem bija iespēja Salatēva ziemeļbriežus gan paglaudīt, gan pabarot.

Ieraugot dzīvniekus, deviņus gadus vecā Lara Mehmeta izsaucās: „Tie ir ziemeļbrieži! Īsti ziemeļbrieži!”

„Jā, pavisam īsti,” smējās Kamilla.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Mazā Lara priecājas: „Īsts ziemeļbriedis! Pavisam īsts!”

Dejotāju un Zibsni jebkuram iespējams nolīgt dažādiem svētkiem, to skaitā arī kāzām – savā „Facebook” lapā informē kopēji un īpašnieki.

Laru uz svinīgo pēcpusdienu Klārensa namā pavadīja mamma Semara un slimniecei nozīmētā auklīte Anna Džjūita. Meitenīte, kurai noteikts „nediagnosticēts stāvoklis”, atrodas „Great Ormond Street” slimnīcas aprūpē.

Viņa ir viena no četriem aktieriem ar īpašajām vajadzībām, kas šogad piedalās Ziemassvētku lugas „A Christmas Carol” izrādē „Old Vic” teātrī Londonā.

Kornvolas hercogiene Kamilla ik gadus rīko šādu pasākumu Klārensa namā, uz kuru aicināti mazie pacienti arī no Oksfordšīrā esošā pirmā aprūpes centra nedziedināmi slimiem mazajiem pacientiem, kurā tiek sniegta medicīnisks, emocionāls un praktiskas dabas atbalsts smagi slimiem bērniem un viņu ģimenēm.

Kamilla ir šīs organizācijas patronese.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Maltīti katram no bērniem pasniedza Kamilla pati personīgi.

Tērpusies britu apģērbu zīmola „Bruce Oldfield” kleitā, namamāte pati personīgi aicināja bērnus palīgā rotāt Ziemassvētku egli un pasniedza katram šķīvi ar maltīti.

Mazo viesu vidū bija arī desmit gadus vecais Dare Daunijs, kurš uz šīm svinībām bija ieradies no Belfāstas kopā ar mammu Keriju.

Puisēna mamma pastāstīja, ka dēlam pirms diviem gadiem konstatēts smadzeņu audzējs un viņš cietis no triekas.

„Šis ir tik brīnišķīgs pasākums,” atzina Kerija.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Bērni kopā ar Kamillu izrotāja lielo egli Klārensa namā.

Sešus gadus vecais Tailers Stendings uz pasākumu bija ieradies ar abiem vecākiem – Džeinu un Deividu. Viņam konstatēta Dišēna muskuļu distrofija, kas ir ģenētiska slimība.

Lai gan zēns ikdienā esot liels pļāpa, viņš bija ļoti kluss un kautrīgs, satiekot prinča Čārlza sievu.

Taileram slimība konstatēta trīs gadu vecumā, un abiem vecākiem tas bijis šoks, jo nekas iepriekš nav liecinājis par tādas esamību. Ar to sarast bijis ļoti grūti, apliecina Džeina, taču ģimene ar laiku iemācījusies priecāties par katru doto dienu un „pieņemt nenovēršamo”.

Šī slimība ir ārkārtīgi reta un parādās zēniem līdz piecu gadu vecumam. Muskuļu vājuma dēļ līdz 13 gadu vecumam bērns nonāk ratiņkrēslā, jo nespēj vairs pastaigāt. Elpošanas problēmas parādās ap 20 gadu vecumu vai pat agrāk. Ar laiku patstāvīga elpošana vairs nav iespējama un kļūst nepieciešama plaušu mākslīgā ventilācija. Statistika liecina, ka slimnieki ar Dišēna sindromu nodzīvo vidēji tikai 25 gadus.

Princis Čārlzs un Kamilla

Princis Čārlzs un Kamilla.

gallery icon

Kornvolas hercogienes Kamillas 10 gadi karaļnamā

Velsas princis Čārlzs un Kornvolas hercogiene Kamilla 2015. gadā atzīmē kāzu 10. gadadienu. Pa šiem gadiem agrāk tik nīstā Kamilla ...

gallery icon

Kornvolas hercogiene Kamilla un prinči Viljams un Harijs

Kornvolas hercogiene Kamilla un prinči Viljams un Harijs.

gallery icon

Kamillas Pārkeres Boulzas bērni

Kamillas Pārkeres Boulzas bērni.

gallery icon