foto: Rojs Maizītis
"Čikāgas piecīšu" Birkens honorāru par koncertu "Mīlestības vārdā. 18+" ziedos labdarībai
"To daru mīlestības vārdā. Savādāk nevaru," saka Armands Birkens.
Slavenības
2018. gada 6. decembris, 12:40

"Čikāgas piecīšu" Birkens honorāru par koncertu "Mīlestības vārdā. 18+" ziedos labdarībai

Jauns.lv

Reiz tik slavenās grupas "Čikāgas piecīši" mūziķis Armands Birkens savu honorāru, ko saņēma par dalību koncertā "Mīlestības vārdā. 18+", nolēmis ziedot labdarībai.

To mūziķis pats atklājis sociālās saziņas tīklā "Facebook", ierakstot: "Esmu nolēmis noziedot savu honorāru par manis dziedāto dziesmu "Mūsu mīlestība" labdarībai Latvijā. To daru mīlestības vārdā. Savādāk nevaru."

Koncerts „Mīlestības vārdā. 18+”

Spītējot vēsajam laikam, 19. novembra vakarā sirsnīgā un mīlestības caurstrāvotā atmosfērā pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas izskanēja nākamās simtgades pirmais koncerts ...

gallery icon
85

"Biju patiesi priecīgs un pagodināts par aicinājumu dziedāt 19. novembra koncertā Rīgā! Bija prieks vispār būt Latvijā šajā vēsturiskajā laikā, kur nu vēl dziedāt! Par to, kas nācis klajā pēc koncerta, šobrīd nekomentēšu. Visi esam un būsim atbildīgi par savu rīcību. Pateicos kolēģiem, mūziķiem par labo sadarbību koncertā! Man tas ļoti gāja pie sirds," tā Birkens.

Kā jau vēstīts, pēc koncerta "Mīlestības vārdā. 18+" tika sacelta pamatīga ažiotāža. Vispirms internetā daudzi cilvēki, to vidū arī pazīstami mākslinieki, kritizēja dziedātāju Eviju Vēberi par "šķību dziedāšanu", bet pēcāk LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens" publiskoja summas, ko par koncertu saņēma mākslinieki, kuri tajā strādāja.

Summas izrādījās gluži vai pasakainas - šī koncerta izpildproducents Jānis Šipkēvics autoratlīdzībās saņēmis vairāk nekā 17 tūkstošus eiro, videografiku autors Gatis Mūrnieks ap 6400 eiro, Reinis Sējāns – ap 5800 eiro, liecina LTV raidījuma “Aizliegtais paņēmiens” publiskotā informācija no pašas Kultūras ministrijas mājaslapas, kas pēc lielās intereses par šī pasākuma izmaksām no tās gan tika izņemta. Plaši apspriestā izpildītāja Evija Vēbere par divu dziesmu izpildījumu saņēmusi 666 eiro, bet, piemēram, "Prāta vētras" dalībnieks Renārs Kaupers – 1000 eiro. Savukārt cits "Prāta vētras" dalībnieks Jānis Jubalts, kurš arī uzstājās šajā koncertā, raidījumam norādīja, ka autoratlīdzību nav saņēmis vispār, jo uzstājies draugu aicināts.

Vēl pamatīgas summas saņēmuši šī koncerta organizētāji no Kultūras ministrijas puses. Kopējās autoratlīdzību summas pārsniegušas 57 000 eiro, un nekāds konkurss par šī koncerta producēšanu nav bijis rīkots. Mākslinieku izvēle un autoratlīdzību lielums bijis Jāņa Šipkēvica ziņā.