Slavenības
2018. gada 25. oktobris, 14:08

Atklājies, ka Maikls Džeksons ir labi zīmējis. Izsolē piedāvā viņa radītas skices

Jauns.lv

Mēs viņu atceramies kā izcilu mūziķi, kurš neizdzīvotās bērnības dēļ visu mūžu sirdī bija mazs zēns. Reti kurš zināja, ka popmūzikas karalim bez mūzikas radīšanas piemīt vēl kāds talants. Viņš labi zīmēja.

foto: Vida Press
Maikls Džeksons.

Mūziķis savulaik bija iekārtojis savu mākslas studiju, par kuru pasaule uzzināja dažus gadus pēc viņa nāves. Tajā glabājās visnotaļ iespaidīga zīmējumu un gleznu kolekcija, ko bija radījis pats popmūzikas karalis. Darbi lielākoties tapuši ar vaska zīmuļiem un akvareļu krāsām.

Maikla Džeksona radītās skices

gallery icon
8

Maikls Džeksons neaizrāvās ar eļļas glezniecību kā „The Rolling Stones” mūziķis Ronijs Vuds vai spraiga sižeta filmu zvaigzne Silvestrs Stallone. Viņš nerīkoja izstādes un nepārdeva savus darbus. Zīmēja viņš savam priekam, un zīmējumus nereti atdāvināja draugiem un paziņām. Taču zīmēja viņš tiešām labi.

Nesen atklātībā nonākušas skices, ko mūziķis radījis astoņdesmito gadu vidū. Var redzēt, ka portretu līnijas veiktas ar drošu roku un prasmīgi.

Izsolē vairāksolīšanai piedāvātas vairākas popmūzikas karaļa Maikla Džeksona radītas skices, kas tapušas astoņdesmitajos gados. Tajās viņš atveidojis savus brāļus un māsas, kā arī atrodams pašportrets.