Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Britnijas Spīrsas pirmajam hitam - jau 20 gadu
foto: Supplied by WENN.com/Vida Press
Mūzika

Britnijas Spīrsas pirmajam hitam - jau 20 gadu

Jauns.lv

Otrdien, 23. oktobrī, apritēja akurāt 20 gadi, kopš iznāca popzvaigznes Britnijas Spīras leģendārais hits "...Baby One More Time".

Britnijas Spīrsas pirmajam hitam - jau 20 gadu...

Savas dziesmas divdesmitgadi sociālajos tīklos pieminējusi arī dižā māksliniece: "Grūti ietērpt vārdus to, ko šī diena man nozīmē... Pirms 20 gadiem pasaule pirmoreiz izdzirdēja manu mūziku! Kopš tā laika tik daudz noticis... bet tas, ko vēlos pateikt, ir sacīt paldies visiem maniem brīnišķīgajiem faniem, kas ar mani ir bijuši kopš pirmās dienas..."

36 gadus vecajai divu bērnu māmiņi tviterī ir teju 57 miljoni sekotāju, "Instagram" - vēl 21,3 miljoni.

Britnijas Spīrsas privātās fotogrāfijas

Britnijas Spīrsas privātās fotogrāfijas.

"...Baby One More Time" savulaik bija pirmajā vietā mūzikas topos vismaz 18 valstīs, ieskaitot arī Lielbritāniju, kur singls saņēma dubultā platīna godu. Ar vairāk nekā 10 miljoniem pārdotu kopiju singls ir viens no visu laiku pārdotākajiem pasaules mūzikas vēsturē.

Parakstījusi līgumu ar ierakstu kompāniju "Jive Records", tolaik vien 18 gadu vecā Britnija devās uz Zviedriju, lai šo dziesmu ierakstītu. Pie iespējas dziedāt šo dziesmu gan tika vien pēc tam, kad no tās atteikušās bija tādas tolaik jau tik atzītas grupas kā "TLC" un "Backstreet Boys".

Un tika izvilkta pilnā loze - mūzikas video, piemēram, kādā aptaujā tika atzīts par trešu visu laiku ietekmīgāko klipu. "YouTube" tas vērots vairāk nekā 368 miljonus reižu.