foto: AP/Scanpix
Ņujorkas modes nedēļā piedalās 21 gadu veca modele ar Dauna sindromu
Mariana Avila ir pirmā spāņu modele ar Dauna sindromu, kura piedalījusies Ņujorkas modes nedēļā.
2018. gada 11. septembris, 16:05

Ņujorkas modes nedēļā piedalās 21 gadu veca modele ar Dauna sindromu

Jauns.lv

21 gadu vecā spāņu modele Mariana Avila, kas sirgst ar Dauna sindromu, piepildījusi savu kvēlāko sapni. Viņa demonstrējusi tērpus prestižajā Ņujorkas modes nedēļā. Paldies par to dizainerei Tališai Vaitai.

Modele ar Dauna sindromu Mariana Avila

gallery icon
9

21 gadu vecā spāniete Mariana Avila pirmoreiz kāpa uz mēles modes skatē aizvadītajā sestdienā. Viņa demonstrēja trīs dažādus tērpus no dizaineres Tališas Vaitas jaunākās kolekcijas: sarkanu un bēšu kleitu un pasteļkrāsas mini tērpu ar pieskaņotu apmetni. Pēc skates Avila ar tulka palīdzību žurnālistiem atzina: „Skatē es jutos patiesi laimīga un patiesi mīlēta. Es vēlējos parādīt pasaulei, ka barjeras neeksistē.”

Mariana norādīja, ka viņa „vingrinās katru dienu” un „mācās modelēšanu un vēlas kļūt par aktrisi”.

Atlantā dzīvojošā modes dizainere Tališa Vaita piedāvājusi Marianai Avilai piedalīties savā tērpu parādē pēc tam, kad vietnē „Facebook” izlasījusi viņas stāstu un sapni par modes skati.

foto: AP/Scanpix
Mariana Avila ir pirmā spāņu modele ar Dauna sindromu, kura piedalījusies Ņujorkas modes nedēļā.

„Viņa ir ļoti aizņemta, satiekas ar ļoti daudz dažādiem cilvēkiem,” apliecinājusi Vaita. „Man ir liels prieks par viņu. Viņai ir bijusi tikšanās ar „Vogue”. Viņa tikusies ar „Harper’s Bazaar”. Viņa apmeklējusi dažādus šovrūmus, dažādas modeļu aģentūras.”

Zīmola mājaslapā teikts, ka Vaitas misija ir „mainīt pasauli ikreiz pa mazumiņam – ar kleitu palīdzību, ko radām un mirkļiem, kurus mūsu pircēji nekad neaizmirsīs. Mēs zinām, ka mūsu kleitas vienas pašas pasauli neizmainīs, bet mēs esam pārliecināti, ka sievietes, kas tās nēsās, noteikti to izdarīs”.

foto: AP/Scanpix
Modes dizainere Tališa Vaita.

„Mēs ticam, ka ikviena meitene ir karaliska un ir pelnījusi, lai pret viņu izturētos un viņa justos tam atbilstoši. Mediji, modeļu pasaule un skaistumkonkursu vide bieži parāda „ideālo” meiteni. Lai gan viņa ir skaista, mēs ticam, ka viņa nav vienīgā, kas raksturo skaistumu. Tieši tāpēc mūsu zīmolam ir atšķirīga pieeja, mēs vēlamies parādīt, ka skaistums ir ikvienā, un mēs visas esam „ideālā” meitenes.”

Tališas Vaitas modes skatē Mariana Avila nebija vienīgā atšķirīgā modele. Dizainere modes skatē demonstrēt tērpus bija uzaicinājusi arī meiteni ratiņkrēslā - Tae Makenziju no Ziemeļkarolīnas.

foto: AP/Scanpix
Dalība modes skatē bija Marianas kvēlākais sapnis.

„Cilvēkiem patiešām patika Mariana Avila un Tae Makenzija, meitenes, kas lauž modes industrijas barjeras,” norādījusi Vaita. „Man patīk atrādīt visu veidu meitenes un dot viņām iespēju uzplaukt un piepildīt viņu sapņus.”