foto: AFP/Scanpix
Ēras beigas - divpadsmitā sezona komēdijseriālam "Lielā sprādziena teorija" būs pēdējā
Katrs no septiņiem galveno lomu tēlotājiem par vienu sēriju algā saņem 900 000 dolāru.
TV
2018. gada 23. augusts, 13:35

Ēras beigas - divpadsmitā sezona komēdijseriālam "Lielā sprādziena teorija" būs pēdējā

Jauns.lv

Drīz vien darbu nāksies meklēt pasaulē visvairāk apmaksātajiem seriālu aktieriem - paziņots, ka pēc 12. sezonas tiks pārtraukta populārā komēdijseriāla "Lielā sprādziena teorija" ("The Big Bang Theory") uzņemšana.

Kā ziņo "Variety", nākamā - divpadsmitā - sezona seriālam būs pēdējā. Līdz šim jau ir demonstrētas 11 sezonas - 255 sērijas. Un 24. septembrī gaidāma pēdējās sezonas pirmās sērijas palaišana ēterā. Kopā pēdējā sezonā būšot 24 sērijas, beidzamā tiks demonstrēta maijā.

Pirms kāda laika jau paklīda runas, ka "Lielā sprādziena teorijai" pienācis gals - seriāla veidotāji un aktieri nespēja vienoties par algām. Taču sarunas toreiz bija veiksmīgas, seriāla spožākās zvaigznes turpināja pelnīt milzu summas, bet skatītāji tika pie iespējas turpināt baudīt lieliskus jokus.

foto: AFP/Scanpix
Katrs no septiņiem galveno lomu tēlotājiem par vienu sēriju algā saņem 900 000 dolāru.

"Mēs vienmēr būsim pateicīgi mūsu faniem par to, kā viņi 12 sezonu laikā atbalstījuši seriālu. Mēs visi - seriāla veidotāji, aktieri, scenārija rakstītāji un pārējie darbinieki - esam ļoti lepni par šova veiksmes stāstu un centīsimies pēdējo sezonu, pēdējo sēriju radīt tādu, kas būs episks "Lielā sprādziena teorijas" noslēgums," teikts seriāla radītāju izdotajā paziņojumā.

foto: REUTERS/SCANPIX
Džims Pārsons no kolēģiem ir vienīgais, kas par darbu seriālā ticis pie prestižā "Zelta globusa".

Seriāls, kura pirmā sērija tika demonstrēta 2007. gada 24. septembrī, tiek uzskatīts par vienu no veiksmīgākajiem, un arī kritiķu atzinības netrūkst. par to leicina 10 Emmy balvas (49 nominācijas), Zelta globuss (septiņas nominācijas) un vēl desmitiem citu apbalvojumu.

Aktieru algas gan seriāla beidzamajās sezonās bija sasniegušas astronomiskus apmērus. Ja pirmajās sezonās vadošajām zvaigznēm - Džonijam Galeckim, Džimam Pārsonsam un Keilijai Kuoko - par vienu sēriju maksāja 60 000 ASV dolāru, tad ar laiku viņu alga uzkāpa līdz vienam miljonam dolāru par sēriju... Pirms dažiem gadiem viņi gan piekrita nelielam algas samazinājumam, lai tikpat varētu pelnīt arī daži citi aktieri. Tā nu beigās septiņi seriāla galveno lomu tēlotāji katrs par vienu sēriju saņēma 900 000 dolāru.