foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Ieva Plaude atkal iziet kopā ar bijušo vīru Lasmani: "Esam Latvijas šķirtais paraugpāris"
Slavenības
2018. gada 24. augusts, 06:20

Ieva Plaude atkal iziet kopā ar bijušo vīru Lasmani: "Esam Latvijas šķirtais paraugpāris"

Žurnāls "Kas Jauns"

Šomēnes Rīgā notikušo "Prāta vētras" koncertu "Kolonnas" zīmola īpašniece Ieva Plaude (57) apmeklēja kopā ar savu bijušo vīru uzņēmēju Jāni Lasmani, ar ko laulība izjuka pirms 12 gadiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

„Paši smejamies, ka mēs ar Jāni esam Latvijas šķirtais paraugpāris,” žurnālam "Kas Jauns" teikusi Ieva Plaude.

„Šo pasākumu apmeklējām kopā, pavadot arī mūsu 28 gadus veco dēlu Ivaru. Esam pazīstami kopš 18 gadiem, mums ir trīs bērni, savulaik kopā uzbūvējām biznesu, pēc tam to kopā pazaudējām… Gan labie, gan sliktie notikumi cilvēkus satuvina. Vismaz mūsu gadījumā,” apgalvo Plaude.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Plaude un Lasmanis 2004. gadā.

Vai Ievai un Jānim kādreiz nav prātā ienākusi doma, ka abi kādudien varētu saiet atpakaļ? „Vismaz šobrīd nē… Tās ir citas attiecības, pašlaik esam labi, patiešām ļoti labi draugi,” viņa nav kategoriska.

Latvijas biznesa lēdija Plaude 2009. gadā apprecējās ar vācu uzņēmēju Jurgenu Rēlingeru. Pirms astoņiem gadiem no Rīgas pārcēlās pie vīra uz Minheni Vācijā, un nu dzimtenē ierodas tikai kā viešņa, neraugoties uz to, ka viņas laulība ar vācieti Rēlingeru pirms četriem gadiem oficiāli šķirta.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Ieva Plaude un Jurgens Rēlingers šķīrās pirms dažiem gadiem.

Nu Ieva jau atkal ir Vācijā, atgriezusies darbā. „Par atpūtu runājot, bijām kopā ar bērniem un abiem mazbērniem ģimeniskā atpūtas braucienā. Vecākā meita, kas dzīvo Londonā, katru gadu apmaksā visiem ģimenes braucienu. Šogad mūsu galamērķis bija Bilbao Spānijā. Taču tagad sanāk dažas dienas pabaudīt arī Latvijas vasaru. Esot emigrācijā, pa gabalu, vairāk novērtē lietas, kuras, dzīvojot uz vietas, ikdienā pieņemam kā pašsaprotamas. Ak, kā es tagad novērtēju un izbaudu Latvijas gaisu, jūru, ezerus, ēdienu un pirti!“

Jautāta, kādas Ievai ir attiecības ar jaunāko dēlu Lūkasu, kurš kopš četru gadu vecuma aug pie tēva Jāņa, Plaude saka: „Katram bērnam jau ir tikai viena mamma. Tas bija sarežģīti, kad pirms astoņiem gadiem aizbraucu uz Vāciju, tā bija liela izšķiršanās, kā rezultātā Lūkass palika Latvijā dzīvot pie tēva. No šodienas skatupunkta raugoties, uzskatu, ka lēmums bija pareizs – dēlam ir vajadzīgs tēvs. Priecājos, cik viņš ir vīrišķīgs, patstāvīgs. Ar Lūkasu mums ir ļoti labas un emocionāli tuvas attiecības.”