foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Rēzijas vīrs pārceļas uz Vāciju, aktrise paliek Latvijā. Kāpēc tā?
Nu spožajam mākslinieku pārim priekšā bieži lidojumi. Lieliski, ka Berlīne no Rīgas ir tikai stundu un četrdesmit minūšu ilga lidojuma attālumā.
Slavenības
2018. gada 2. augusts, 13:30

Rēzijas vīrs pārceļas uz Vāciju, aktrise paliek Latvijā. Kāpēc tā?

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Šovasar izcilais latviešu diriģents Ainārs Rubiķis kļuvis par Berlīnes Komiskās operas muzikālo vadītāju un jau pārcēlies uz Vāciju. Viņa sieva aktrise Rēzija Kalniņa šoreiz vīram līdzi nedodas.

Pirms sešiem gadiem, kad Aināru Rubiķi muzikālās karjeras pakāpieni aizveda uz Novosibirskas Akadēmisko operas un baleta teātri, Rēzija Kalniņa uz laiku atsacījās no aktrises darba Dailes teātrī un devās līdzi mīļotajam uz Krieviju.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Ainārs Rubiķis pieņēmis piedāvājumu vadīt Komisko operu Berlīnē.

Pēc diviem gadiem, līdzās vīram Novosibirskā atradusi sevī režisores dzirksti, Rēzija atgriezās dzimtenē un Dailes teātrī ar jaunu jaudu darbojās gan kā aktrise, gan kā režisore.

Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", tagad aizritējis gads, kopš Ainārs Rubiķis pieņēmis piedāvājumu vadīt Komisko operu Berlīnē, un pa šo laiku mākslinieku pārim bija iespēja pieņemt lēmumu, kā turpmāk kārtot savu privāto un radošo dzīvi.

foto: Mārtiņš Ziders
Pagājušajā mēnesī Rēzija apmeklēja Jūrmalas festivāla atklāšanu. Koncertu «Dzimuši Latvijā» diriģēja viņas vīrs.

Rēzija izlēma palikt Latvijā. Šo teātra sezonu Kalniņa Dailes teātrī iesāks ar sešām repertuāra izrādēm, kam klāt, visticamāk, nāks arī kāds jauniestudējums.