Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kārlis Streips par praidu: "Mazāk drosmīgie varēja paslēpties pūlī"
foto: Juris Rozenbergs
Pēc Baltijas praida gājiena Kārlis Vērmanes dārza parkā iestiprinājās ar vēsu aliņu: „Arī laikapstākļi šim pasākumam nevarētu būt labāki.”

Kārlis Streips par praidu: "Mazāk drosmīgie varēja paslēpties pūlī"

Žurnāls "Kas Jauns"

Pagājušās nedēļas nogalē liels dalībnieku skaits izgāja Rīgas ielās seksuālo minoritāšu atbalsta gājienā. Pazīstamais žurnālists, tulkotājs Kārlis Streips, kurš nekad nav slēpis savu homoseksuālo orientāciju, ir aktīvs cīnītājs par seksuālo minoritāšu tiesībām un Baltijas praida gājienā bija teju kā barvedis.

Kārlis Streips par praidu: "Mazāk drosmīgie varēja...

“Domāju, gājiens sanāca labāks, nekā bija plānots. Pirms trim gadiem bija lielais Eiropraids, kurā piedalījās 5000 cilvēku. Nākot šurp, domāju, nez cik būs šoreiz. Vai te piedalīsies simti vai tūkstoši? Izrādās, ka šajā pasākumā piedalījās vēl vairāk cilvēku nekā pirms trīs gadiem Eiropraidā," žurnālam "Kas Jauns" savu prieku paudis Streips.

"Baltic Pride 2018" dalībnieki dodas gājienā

Sestdienas pusdienlaikā dažu desmitu protestētāju pavadīti vairāki tūkstoši cilvēku devušies "Baltic Pride 2018" gājienā pa Rīgas ielām. Pasākumā piedalījās daudzu ...

"Un tas nozīmē, ka šogad pasākumā piedalījās daudz lielāks skaits cilvēku no Latvijas. Bija redzams, ka gājienā ir ļoti daudz jauniešu. Un tas īpaši iepriecina – viņi ir uzauguši ar citu pieredzi."

"Agrāk cilvēki neuzdrošinājās iziet sabiedrībā, lai paustu savu nostāju. Viņi bija nobijušies, jo padomju laikā gejus taču apspieda. Daudziem aizvien to ir grūti sevī pārvarēt. Bet šādā milzīgā barā, kāds ir šeit, cilvēki jūtas drošāk. Un tie, kas vēl nav tik drosmīgi, var tajā pūlī mazliet paslēpties,” savos novērojumos dalījies Kārlis.

Taujāts, vai gājiena laikā viņš juties droši un nebaidījies no protestētāju agresijas, Streips atbildēja: „Apsardze bija uzdevumu augstumos. Neilgi pirms gājiena noslēguma protestētāji meta dūmu petardi, bet policija to ātri savāca. Skaidri tika parādīts, ka tā darīt labāk nevajag,” tā Streips.

Sestdienas pusdienlaikā dažu desmitu protestētāju pavadīti vairāki tūkstoši cilvēku devušies "Baltijas praida" gājienā pa Rīgas ielām. Lai gan gājiena laikā nekādus būtiskus starpgadījumus nevarēja novērot, tā nobeigumā kāds protestētājs pūlī iemeta neskaidras izcelsmes dūmojošu petardi. Pēc Jauns.lv novērojumiem, policija uz notiekošo noreaģējusi zibenīgi.

Policisti aiztura vīrieti, kurš "Baltic Pride 2018" gājienā iemeta dūmu sveci

Sestdienas pusdienlaikā dažu desmitu protestētāju pavadīti vairāki tūkstoši cilvēku devušies "Baltijas praida" gājienā pa Rīgas ielām. Lai gan gājiena laikā ...

Vairāk par to, kādas slavenības vēl piedalījās gājienā, lasiet jaunākajā "Kas Jauns" numurā: