Astrologs Baņķis Taizemē sagaida Jaungadu un piedzīvo Pilnmēness svētkus. FOTO
Astrologs Kristaps Baņķis Taizemē sagaidīja Austrumu Jaunā gada iestāšanos un krustu šķērsu izstaigājās pa tempļiem.
Slavenības
2016. gada 16. marts, 04:45

Astrologs Baņķis Taizemē sagaida Jaungadu un piedzīvo Pilnmēness svētkus. FOTO

Jauns.lv

Sertificēts astrologs un numerologs Kristaps Baņķis atgriezies no ceļojuma Taizemē, kur sagaidīja jauno Pērtiķu gadu un svinēja Pilnmēness svētkus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Baņķa galvenais ceļojuma mērķis bija Jaunā austrumu Pērtiķa gada sagaidīšana, kas ir viens no centrālajiem budistu svētkiem šajā reģionā. „Ceļoju uz Taizemes ziemeļu pērli Čiangmai, kur ir ļoti daudz senu tempļu. Tāpat ar lielu interesi novērtēju vietējo kultūru un to, kā vietējie sagaida Pilnmēness svētkus jeb Makha Bucha,” stāsta Baņķis.

Astrologs uzsver, ka šajā vakarā apkārt tempļiem pulksteņa rādītāja virzienā ar svecītēm un ziediem rokās devušies tūkstošiem cilvēku.

Tāpat uz vietām viņš uzzinājis, ka šajos svētkos aizliegts tirgot alkoholu. „Kā novēroju pēc aizklātajiem stendiem veikalos un brīdinošajiem uzrakstiem, to arī visi stingri ievēroja,” bilst Baņķis.

„Priecājos, arī par to, ka bija iespēja klātienē redzēt Austrumu Jaunā gada sagaidīšanu. Ilgstoši gaidot iekavēto drakonu parādi tā vietā dažu metru attālumā ieraudzīju Taizemes princesi. Ņemot vērā, ka Taizeme ir karaļvalsts un karalis tiek cienīts, varēja sajust to lielo mīlestību un prieku, ko cilvēkiem sagādāja šāds princeses gājiens. Bija sajūta, ka piedalies īpašā notikumā,” par redzēto stāsta astrologs.

 

Kasjauns.lv / Foto: no Kristapa Baņķa privātā arhīva