foto: CAMERA PRESS/Gene Fenn / Vida Press
Pikaso pēcteču dzīve - kā, pateicoties sievietēm, tapa bagātākā dinastija mākslas pasaulē
Pablo Pikaso radījis vienu no bagātākajām dzimtām mākslas pasaulē.
TV
2018. gada 23. maijs, 09:55

Pikaso pēcteču dzīve - kā, pateicoties sievietēm, tapa bagātākā dinastija mākslas pasaulē

Žurnāls "Rīgas Viļņi"

Kanāls «National Geographic» jaunajā seriālā «Ģēnijs» ļauj iepazīt XX gadsimta slavenākā mākslinieka Pablo Pikaso darbus un dzīvi. Kā redzam, tajā par sieviešu trūkumu viņš sūdzēties nevarēja. Bet kas notika pēc tam? Paveram priekškaru uz viņa pēcteču dzīvi, ko seriālā neredzēsim!


Pikaso savas dzīves laikā bijis tēvs četriem bērniem, kurus pasaulē laidušas trīs sievietes, precējies divreiz, bet mīļāko viņam bijis, ka ne saskaitīt.

Mākslinieks bez sievietēm nespēja radīt nevienu savu darbu, viņam tās bija iedvesmas avots. Laime, prieks, asaras, histērijas, traģēdijas un pat psihiskie traucējumi veidoja sižetus viņa gleznās. Skaistais dzimums Pikaso dievināja, neņemot vērā viņa skarbos vārdus: «Sievietes ir ciešanu mašīnas. Es viņas iedalu divās kategorijās – dievietēs un kājslauķos.»

Diemžēl solis no dievietes līdz kājslauķim bija gaužām īss. Tas, ka viņu mīlēja, ir skaidrs, bet vai pats Pikaso kādu mīlēja? Sievietes viņš iekāroja, iekaroja un pameta. Arī bērni atzinuši, ka nekādas dižās mīlestības izpausmes no tēva nav jutuši.

Nākamā lapa: Nozīmīgākās sievietes