foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Turpinās "tīrīšana" JRT - Māru Ķimeli atlaiž, Hermaņa sieva aiziet pati
Alvis Hermanis ar dzīvesbiedri Kristīni Krūzi-Hermani.
Slavenības
2018. gada 8. maijs, 06:13

Turpinās "tīrīšana" JRT - Māru Ķimeli atlaiž, Hermaņa sieva aiziet pati

Kasjauns.lv

Trīs dienas pēc “Kas ir Silvija?” pirmizrādes režisorei Mārai Ķimelei (74) Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis pavēstījis, ka viņai turpmāk darba teātrī vairs nebūs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Māra Ķimele, atvadoties no restaurējamajām Jaunā Rīgas teātra telpām.

Aizvadītajā vasarā skaļu ažiotāžu izraisīja Jaunā Rīgas teātra galvenā režisora Alvja Hermaņa paziņojums par reformām kolektīvā, uzsakot darbu aktieriem Ivetai Polei, Edgaram Samītim, Gatim Gāgam, Lienai Šmukstei, Varim Piņķim un Andim Strodam.

Rudenī tika atlaista arī aktrise Inga Alsiņa-Lasmane, kurai netika dota iespēja atgriezties uz teātra skatuves pēc bērna kopšanas atvaļinājuma.

Tagad žurnāls “Kas Jauns” vēsta, ka atlaistajai Jaunā Rīgas teātra aktieru un dažu administrācijas darbinieku plejādei pievienota arī režisore Māra Ķimele, kura pirmās izrādes Jaunajā Rīgas teātrī iestudēja jau tā pirmsākumos, aptuveni pirms 24 gadiem.

Jaunais Rīgas teātris pārceļas uz pagaidu telpām

gallery icon
46

Par to, ka tiek atlaista, Mārai Ķimelei Hermanis vispirms paziņojis telefoniski, pēc tam arī klātienē. Vaicāta par iemesliem, viņa paklusi atbild: „Tika minēta kaut kāda neatbilstība, tā varētu teikt...”

Savukārt Alvja Hermaņu trīs bērnu mamma, aktrise Kristīne Krūze-Hermane (35) no štata vietas Jaunajā Rīgas teātrī izlēmusi atteikties pati.

Kā turpmāk dzīvos, un kādi bijuši īstie iemeslu jaunajai “tīrīšanai” agrāk tik ļoti slavētajā Jaunajā Rīgas teātrī, lasiet žurnāla “Kas Jauns” jaunākajā numurā.