foto: LETA
Nacionālajā teātrī šodien svin Ditas Lūriņas 40
Aktrise Dita Lūriņa-Egliena.
Mūzika
2018. gada 16. aprīlis, 09:57

Nacionālajā teātrī šodien svin Ditas Lūriņas 40

Jauns.lv / LETA

Šodien Latvijas Nacionālajā teātrī tiks izspēlēts koncertstāsts "Tango bez asinīm", ar kuru atzīmēs aktrises Ditas Lūriņas dzimšanas dienu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Apmeklētāji ierodas noskatīties Ditas Lūriņas koncertstāstu "Tango bez asinīm"

Apmeklētāji ierodas noskatīties Ditas Lūriņas koncertstāstu "Tango bez asinīm".

gallery icon
39

Kā informēja teātra pārstāve Līga Rimšēviča, koncertstāsts "Tango bez asinīm" uz Nacionālā teātra lielās skatuves savedīs kopā mūzikas pasauli, kaislību uz deju, teātra azartu, sapni par lidošanu un meklētāju instinktu. Stāsta pamatā ir brīva skatuves fantāzija par likteni, karu, dzīvību un nāvi, balstoties dažādu autoru - Ernesta Hemingveja, Artūra Kestlera, Alesandro Bariko un Antonio Mačado - stāstos par Spāniju un pilsoņu karu. Pasākumā skanēs gan spāņu tautas mūzika, gan mūsdienu ritmi.

Ditas Lūriņas jubilejas izrāde “Tango bez asinīm”

Ditas Lūriņas jubilejas izrāde “Tango bez asinīm”

gallery icon
66

Lūriņa skaidroja, ka koncertstāstā līdzās viņai piedalīsies dziedātājs Daumants Kalniņš, četri mūziķi no ansambļa "Undertango", perkusionists un bundzinieks Kaspars Kurdeko, aktieri Raimonds Celms un Ance Kukule, dejotāji Agnese Vanaga un Andris Kačanovskis, riggeri Indulis Šverns un Uģis Čakars. Koncertstāsta deju un kustību režisore ir Agnese Vanaga, mūzikas režisore - Zane Dombrovska, scenogrāfs - Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece - Liene Rolšteina, gaismu mākslinieks - Oskars Pauliņš, video mākslinieks - Toms Zeļģis, bet konsultante - Aina Matīsa.

Skaistā Dita Lūriņa

gallery icon
31

Dita Lūriņa dzīvē un uz skatuves

gallery icon
6