foto: Facebook.com
17 cm diametrā! Gigantiska krusa plosa Argentīnu
Šāda gigantiska krusa plosīja Argentīnu 2018. gada 8. februārī.
Trakā pasaule
2018. gada 12. februāris, 15:34

17 cm diametrā! Gigantiska krusa plosa Argentīnu

Kasjauns.lv

Nepieredzēti dabas untumi 8. februārī pārsteidza Argentīnas provinces Kordobas pilsētu Karlospasu, kas ir liels vietējās nozīmes tūrisma centrs. Tajā plosījās pamatīgs negaiss, kā laikā zemi sasniedza milzu krusas graudi.

Milzu krusa Argentīnā

Šāda gigantiska krusa plosīja Argentīnas pilsētu Karlospasu 2018. gada 8. februārī.

gallery icon
10

Negaiss sākās pulksten 16:30 pēcpusdienā.  Aculiecinieki stāsta, ka sākumā tas bija "niecīgs un jautrs", bet pēc tam tas mainījās. Negaiss ilga pusstundu, un tenisa bumbiņas izmēra krusa, no kuriem lielākie graudi bija pat 17 cm diametrā, šajā laikā pamatīgi papostīja pilsētu, izdarot bojājumus ēkām, automašīnām un kokiem.


Viena no Karlospasas iedzīvotājām Viktorija Drueta kādu no lielākajiem krusas gabaliem izmērīja, nofotografēja un ievietoja to savā saldētavā. “Krusa ilga 20 minūtes. Tas bija biedējoši,” atcerējās Druetta un par milzīgo ledus gabalu teica: “Tas nokrita un pēc tam sasprāga. Tāpēc tas, iespējams, sākotnēji bija vēl lielāks.”

foto: Facebook.com
Šis Argentīnā nokritušais ledus gabals ir viens no lielākajiem piefiksētajiem krusas “graudiem” pasaulē.

Viņas krusas grauds ir 17 cm diametrā, kas varētu būt krusas grauda rekords Dienvidu puslodē, un tikai mazliet atpaliek no pasaules rekorda - 17,8 cm diametrā, 47,6 cm apkārtmērā – šāds krusas gabals nokrita 2003. gada 22. jūnijā, Nebraskas štatā ASV.

Tēmas