foto: Mārtiņš Ziders
Jestra ballīte! Populāri vecāki ar bērniem novērtē Renāra Kaupera un Indras Sproģes grāmatu
Renārs Kaupers un Indra Sproģe tagad radījuši grāmatu un dziesmu bērniem, kas palīdzēs apgūt angļu valodas alfabētu.
Slavenības
2018. gada 2. februāris, 10:11

Jestra ballīte! Populāri vecāki ar bērniem novērtē Renāra Kaupera un Indras Sproģes grāmatu

Kasjauns.lv

Klajā nākusi Renāra Kaupera un Indras Sproģes grāmata “Awesome Beetle’s Colors”, kas ir inovatīvais palīgs angļu valodas alfabēta apgūšanai un tapis pēc slavenās multfilmas un dziesmas “Joka pēc alfabēts”. Jaunās grāmatas atklāšanas svētki notika 1. februārī mūzikas namā Daile.

Renāra Kaupera un Indras Sproģes grāmatas “Awesome Beetle’s Colors” prezentācija

Renāra Kaupera un Indras Sproģes grāmatas “Awesome Beetle’s Colors” prezentācija.

gallery icon

Vakara gaitā Awesomā Bītla lomā iejutās Renārs Kaupers, dzeltenās zebras ādā bija iekāpusi Indra Sproģe, bet kopā ar viņiem dziedāja Helēna Jubalte, Jasmīna Bondare, Dāvids Kalniņš, Terēze Ķestere, Raimonds Macats - juniors, Džonija un Eriks Zumenti-Steele un citi.


Šajā notikumā klāt bija daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki ar saviem mazuļiem. Tostarp dīdžejs Toms Grēviņš ar dēlu, uzņēmuma “Diena” valdes priekšsēdētājs Edgars Kots ar meitām, Latvijas Basketbola savienības ģenerāldirektors Edgars Šneps ar mazo dēliņu, mūziķe Māra Upmane-Holšteina ar meitu, ekspolitiķe Inese Šlesere ar dēlu, režisors Reinis Kalnaellis ar savu jaundzimušo atvasi un daudzi citi.


Viņi visi novērtēja Renāra Kaupera un Indras Sproģes veikumus. Lūk, “Awesome Beetle’s Colors” apraksts: “Tā kā angļu valodā vārdi alfabētā rīmējas pavisam citādāk, tad, protams, apaļais ābols vairs necep bumbiera čības. Šoreiz tas ir Awesomais Bītls, kas izkrāso pavisam netīru ziloni. Melodija tā pati, stāsts pilnīgi cits. Un atkal pavisam sirreāls. Tieši tāds, kā patīk bērniem. Atkal iedarbosimies uz visām maņām: bērni varēs šķirstīt grāmatu ar krāsainām ilustrācijām, lasīt tekstu, vērot animācijas filmu un dziedāt līdzi karaoke versijai (tāpat kā bija ar latviešu alfabētu). Šoreiz ejam vēl tālāk – ir radīta arī alfabēta deja, kur katram burtam ir atbilstošs dejas solis. Varēsim nodejot gan visu alfabētu, gan katrs savu vārdu.”


Interesanti, ka animācijas filma jau ir apceļojusi pasauli, piedaloties daudzos starptautiskos animācijas festivālos Eiropā, Āzijā, Amerikā, Austrālijā. Tā izpelnījusies gan bērnu sajūsmu, gan profesionāļu atzinību, pārvedot Latvijai pirmo prestižā animācijas festivāla Annecy žūrijas balvu.
Savukārt grāmata Awesome Beetle’s Colors būs viena no tām, kas šogad pārstāvēs Latviju starptautiskajā Londonas Grāmatu gadatirgū, kurā Latvija kopā ar kaimiņvalstīm – Lietuvu un Igauniju būs prezidējošās valstis.