foto: Mārtiņš Ziders
FOTO: publika dodas tuvplānā aplūkot "Nameja gredzena" 300 kostīmus
Graubas filmas tērpus var apskatīt Gaismas pilī, turklāt - bez maksas.
Kino
2018. gada 25. janvāris, 19:27

FOTO: publika dodas tuvplānā aplūkot "Nameja gredzena" 300 kostīmus

Jauns.lv/LETA

Latvijas Nacionālās bibliotēkā (LNB) šodien plkst.17.30 atklāta filmas "Nameja gredzens" aktieru tērpu izstāde, ko radījusi kostīmu māksliniece Sandra Sila.

Fotoieskats "Nameja gredzena" tērpu izstādē - ikvienam un bez maksas

Latvijas Nacionālās bibliotēkā atklāta filmas "Nameja gredzens" aktieru tērpu izstāde, ko radījusi kostīmu māksliniece Sandra Sila.

gallery icon

Filmai kopumā radīti vairāk nekā 300 tērpu komplektu, kuru darināšanā piedalījušies daudzi Latvijas amatnieki, kā arī rotu un butaforiju mākslinieki. Izstāde apskatāma līdz 25.februārim. Ieeja bez maksas.

"Mums katram ir sava leģenda par Nameja gredzenu - par brīvību, drosmi un izvēli cīnīties par to, kas svarīgs un svēts. Filma ir mūsu stāsts, mūsu leģenda par Zemgales karali Nameju - jaunu, cilvēcīgu, pat mūsdienīgu varoni. Šis stāsts par brīvību ir aktuāls Latvijas iedzīvotājiem, svinot mūsu valsts simtgadi, bet tajā sev svarīgas vērtības saskatīs arī kino cienītāji visā pasaulē," norāda filmas režisors Aigars Grauba.

Filmas “Nameja gredzens” vērienīgā pirmizrāde

2018. gada 17. janvāra vakarā “Kino Citadele” notika vērienīgās filmas “Nameja gredzens” pirmizrāde.

gallery icon

Filma "Nameja gredzens" stāsta par 13.gadsimta leģendu, kur pēc Zemgales valdnieka Viestura nāves par karali kļūst jaunais Namejs. Viņa uzdevums ir nosargāt savu zemi un tautu pret krustnešu tīkojumiem.

Filmas "Nameja gredzens" aktieru ballīte

Filmas "Nameja gredzens" pirmizrādi aktieri un filmas radošā komanda nosvinēja ar ballīti Rīga TV24 telpās, 2018. gada 17. janvārī.

gallery icon

Filmas producents ir Andrejs Ēķis, scenārija autori - Aigars Grauba un Makss Kinnings. Filmas mākslinieks ir Arnis Vatašs, tērpu māksliniece Sandra Sila, komponists Rihards Zaļupe, montāžas režisore Līga Pipare.

Aizraujoši skati. Vēsturiskās filmas "Nameja gredzens" gavenās kaujas filmēšanas aizkulises

2017. gada jūlija beigās pie Lielupes ietekas jūrā notika Aigara Graubas vēsturiskās filmas "Nameja gredzens" galvenās kaujas filmēšana. Cīņu ainās ...

gallery icon