foto: Mārtiņš Ziders
FOTOREPORTĀŽA. Filmas “Nameja gredzens” galvenie varoņi ballītē nobauda latviešu alu
“Labs gan!” - zviedru aktieris Edvīns Endre un brits Džeimss Blūrs (pa kreisi) filmas “Nameja gredzens” pirmizrādes ballītē tikuši pie “Valmiermuižas” jaunā medalus “Namejs”.
Kino
2018. gada 18. janvāris, 12:31

FOTOREPORTĀŽA. Filmas “Nameja gredzens” galvenie varoņi ballītē nobauda latviešu alu

Kasjauns.lv

Pirmizrādi piedzīvojusi vērienīgā latviešu kinofilma “Nameja gredzens”, kurā galvenās lomas – zemgaļu vadoni Nameju un ļaundari, pāvesta ārlaulības dēlu Maksi - atveido zviedru aktieris Edvīns Endre un brits Džeimss Blūrs. Abi viņi 17. janvāra vakarā ieradās Latvijā, lai nosvinētu filmas pirmizrādi.

Filmas "Nameja gredzens" aktieru ballīte

Filmas "Nameja gredzens" pirmizrādi aktieri un filmas radošā komanda nosvinēja ar ballīti Rīga TV24 telpās, 2018. gada 17. janvārī.

gallery icon
68

Filmas pirmizrāde notika “Kino Citadele”, kur režisora Aigara Graubas un producenta Andreja Ēķa jaunāko veikumu novērtēja vairāki simti ļaudis– Latvijas prominences, valsts prezidents, amatpersonas, politiķi, uzņēmēji, kultūras darbinieki, filmas radošais kolektīvs. Pēc tam aktieri un filmas veidotāji devās uz Rīga TV24 telpām, lai jautrā ballītē nosvinētu pirmizrādi.

Filmas “Nameja gredzens” vērienīgā pirmizrāde

2018. gada 17. janvāra vakarā “Kino Citadele” notika vērienīgās filmas “Nameja gredzens” pirmizrāde.

gallery icon
105

„Nameja gredzens” ir Aigara Graubas režisēta 2018. gada Latvijas spēlfilma par Zemgales ķēniņu Nameju un viņa vadītajām zemgaļu brīvības cīņām pret krustnešiem. “Nameja gredzena” scenārija autori ir Aigars Grauba un Makss Kinnings no Lielbritānijas. Zviedru aktieris Edvīns Endre filmā atveido galvenā varoņa Nameja lomu, taču galvenajās lomās redzēsim arī lietuviešu uzlecošo zvaigzni Aisti Dirziuti un Džeimsu Blūru no Lielbritānijas. Tāpat arī filmā spēlē latviešu aktieri Andris Keišs, Juris Žagars, Artūrs Skrastiņš, Dainis Grūbe, Lauris Dzelzītis, Ivo Martinsons, Elīna Vāne, Ieva Aleksandrova - Eklone un citi, tostarp daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki, kā, piemēram, rokeris Aivars Freimanis, deju pedagogs Agris Daņiļevičs, multimākslineks Kaspars Bindemanis, dziedātāja Ieva Kerēvica, mūziķi Aigars Grāvers un Aigars Krēsla un citi.

Filmas "Nameja gredzens" pirmizrāde

Režisora Aigara Graubas filmas "Nameja gredzens" pirmizrāde kinoteātrī "Kino Citadele".

gallery icon
40

Filmas "Nameja gredzens" tapšanas aizkulises

2016. gada septembrī kinopilsētiņā „Cinevilla” notiek filmas „Nameja gredzens” uzņemšana. Aktieru vidū ir pasaules kino zvaigznes un daudzi Latvijas aktieri ...

gallery icon
169

Aizraujoši skati. Vēsturiskās filmas "Nameja gredzens" gavenās kaujas filmēšanas aizkulises

2017. gada jūlija beigās pie Lielupes ietekas jūrā notika Aigara Graubas vēsturiskās filmas "Nameja gredzens" galvenās kaujas filmēšana. Cīņu ainās ...

gallery icon
123