foto: Juris Rozenbergs
Ufo beidzot liekas mierā un atmet ar roku tievēšanai
Ufo sapratis, ka grib dzīvot, nevis visu laiku uztraukties, ka tik kāds gramiņš nenāk klāt.
Slavenības
2018. gada 11. janvāris, 13:13

Ufo beidzot liekas mierā un atmet ar roku tievēšanai

Kasjauns.lv

Muzikants, pasākumu vadītājs un uzņēmuma “Latvijas gāze” sabiedrisko attiecību speciālists Kaspars Upaciers (51), jeb Ufo, kas jau gadiem pārdzīvo par savu lieko svaru, izlēmis vairs necīnīties ar to un turpmāk paliks tikpat omulīgs.

Ufo neslēpj, ka pēdējos gados viņa svars svārstās robežās no 110 līdz 120 kilogramiem. Viņš atminas, cik lieliski juties un laimīgs bijis, kad pirms astoņiem deviņiem gadiem izdevās sevi noturēt grožos un pusgada laikā nomest pat 30 kilogramu, nokrītoties svarā līdz 90 kilogramiem.

Mirkļi no Kaspara Upaciera radošās dzīves

Latviešu komiķis, mūziķis, pasākumu vadītājs un radio balss Kaspars Upacieris, kurš pazīstams ar pseidonīmu Ufo.

gallery icon
50


„Cilvēkiem, kam ir liekais svars, visdrīzāk ir sabeigta vielmaiņa. Ar to ir jāsadzīvo tieši tāpat kā citiem ar alkoholismu vai narkomāniju. Ja negribi būt resns, nedrīksti kaut ko lietot un ir strikti jāievēro kaut kādas lietas. Bet par vienu no lietām, kas ir pārbaudītas uz dažiem maniem kolēģiem, varu pateikt, ka, piemēram, vingrošana ir sūds!

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
2011. gadā Ufo ar lieko svaru cīnījās, šķipelējot sniegu. Šoziem "baltais pulveris" no gaisa nebirst.

Efektīvākā lieta ir pareiza ēšana. Tur ir divi noteikumi. Pirmais – absolūti pieturēties pie režīma: ēst vienā un tajā pašā laikā gan brokastis, gan pusdienas, gan vakariņas. Tas ir grūti. Nedrīkst lietot cukuru, miltus... Starp ēdienreizēm nedrīkst ēst vispār neko. Tēju, ūdeni un kafiju vienīgi var. Un otrs noteikums ir tas, ko teica slavenā baletdejotāja Maija Pļisecka: „Nado menše žraķ!” (Vajag mazāk rīt!),” – lietas kursā par tievēšanas pamatprincipiem ir Ufo.

Viņš vēl pērn pavasarī neslēpa, ka dikti grib saņemties un atkal nomest vismaz pārdesmit lieko kilogramu. Tagad gan šovmenis atzīst, ka tuvākajā laikā nav nobriedis krasai dzīvesveida un ēšanas paradumu maiņai, kas ir priekšnoteikums svara samazināšanai.

„Ar tievēšanu galīgi neiet tā, kā gribētos. Tur ir vajadzīgs ļoti stingrs režīms. Bet es vismaz šobrīd esmu noskaņots tā, ka gribu normāli dzīvot dzīvi, nevis mocīt sevi.”

Ufo novājējis

gallery icon
10