foto: no privātā arhīva (Mārcis Baltskars)
Veselības ministre Anda Čakša apprecas Liepupes muižā
Andas Čakšas un Ivo Tērauda laulības svētki tika svinēti Liepupes muižā. Kāzu svinībās klāt bija daži desmiti pašu tuvāko radu un draugu.
Slavenības
2018. gada 9. janvāris, 06:42

Veselības ministre Anda Čakša apprecas Liepupes muižā

Kasjauns.lv

Pagājušās nedēļas nogalē Liepupes muižā gredzenus mija veselības ministre Anda Čakša un viņas gaidāmā bērna tēvs, populārs ārsts Ivo Tērauds, vēsta žurnāls “Kas Jauns”.

Andas un Ivo bērna pasaulē nākšana gaidāma tuvākajās nedēļās, tāpēc pirms šā priecīgā notikuma medicīnas jomas pārstāvji precējās, nodrošinot mazulim piedzimšanu likumīgā laulībā. Laulības notika klusi un mierīgi, bez liekām ambrāžām, un tajās klāt bija daži desmiti pašu tuvāko radu un ģimenes draugu. Par kāzu vietu bija izvēlēta atjaunotā Liepupes muiža, kas atrodas pietiekami tālu no galvaspilsētas un savā ziņā specializējas laulību rīkošanā.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Veselības ministres Andas Čakšas ģimenē gaidāms priecīgs notikums – janvārī pasaulē nāks ministres trešais bērns.

Anda Čakša ir pirmā atjaunotās Latvijas ministre, kas, paliekot amatā, devusies grūtniecības un dzemdību atvaļinājumā. Andai jau ir divi dēli – Andrejs Pūce un Eduards Vītoliņš –, kuri dzimuši iepriekšējās attiecībās. Līdz pat Ziemassvētkiem viņa pildīja veselības ministres pienākumus un atvaļinājumā devās 22. decembrī. Bērna pasaulē nākšana gaidāma jau tuvāko nedēļu laikā, bet darbā Anda plāno atgriezties divu līdz trīs mēnešu laikā, iespējams, martā.


Veselības ministra pienākumus šajā laikā formāli pildīs Ministru prezidents Māris Kučinskis, taču aktīvo darbību veiks Veselības ministrijas valsts sekretārs Aivars Lapiņš un viņa vietniece Daina Mūrmane-Umbraško.