foto: Evija Eisimonte
Apmeklētāji sajūsmā un aizkustināti līdz asarām! Lūsēns, Pētersons un Rudāne Ziemassvētku koncerta "Ir klusa nakts" atklāšanā
Rīgas Jaunajā Sv.Ģertrūdes baznīca nedēļas nogalē tika pieskandināta ar brīnišķīgām Ziemassvētku dziesmām. Līdz pat Zvaigznes dienai koncerti „Ir klusa nakts” būs baudāmi daudzos citos Latvijas dievnamos.
Slavenības
2017. gada 18. decembris, 17:44

Apmeklētāji sajūsmā un aizkustināti līdz asarām! Lūsēns, Pētersons un Rudāne Ziemassvētku koncerta "Ir klusa nakts" atklāšanā

Kasjauns.lv

Ar dvēselisku, saviļņojošu un sirsnīgu koncertu Rīgas Jaunajā Sv.Ģertrūdes baznīcā ieskandināta viena no šā gada skaistākajām Ziemassvētku laika koncertprogrammām „Ir klusa nakts”, kurā apmeklētājus priecē Jānis Lūsēns, Ingus Pētersons, Dināra Rudāne un divi bērni ar eņģeļu balsīm – Elizabete un Kristians.

Ziemassvētku koncertu cikla „Ir klusa nakts” atklāšana Rīgas Jaunajā Sv.Ģertrūdes baznīcā

Ar dvēselisku, saviļņojošu un sirsnīgu koncertu Rīgas Jaunajā Sv.Ģertrūdes baznīcā ieskandināta viena no šā gada skaistākajām Ziemassvētku laika koncertprogrammām „Ir ...

gallery icon
30

Klausītāji promejot neslēpa sajūsmu par pieredzēto dvēseli sildošo koncertu, un sacīja labus vārdus. „Lieliski solisti un ideāls balsu salikums! Šis vakars, šķiet, sniedza jaunu, tīru un dziedinošu jēgu visā šajā Ziemassvētku vēstī. Labākais Ziemassvētku koncerts, ko līdz šim nācies dzirdēt,” šādus un līdzīgus vārdus atstājot baznīcu, sacīja daudzi apmeklētāji. Neskaitāmu ļaužu acīs mirdzēja aizkustinājuma asaras.
Pēc koncertprogrammas dalībnieku domām, Ziemassvētku programma “Ir klusa nakts” ir kā dvēseliska un niansēta saruna ar klausītāju, atgriežoties siltās bērnības atmiņās par pirmajiem Ziemassvētkiem ģimenes lokā.

Koncertos skan Jāņa Lūsēna aranžijas gan tradicionālajām dziesmām, gan I. Kalniņa, M. Brauna, V. Pūces un arī paša J. Lūsēna Ziemassvētku melodijām, kuras jau iemantojušas klausītāju mīlestību.  Kopā ar solistiem muzicēs kameransamblis Jāņa Lūsēna (taustiņinstrumenti) vadībā – Evija Mundeciema (flautas, zvaniņi, perkusijas), Marita Karpa (akordeons) un Jānis Lūsēns jun. (ģitāras).  

Jāņa Lūsēna dziesmas “Ziemassvētku zvaigzne” video tapšanas aizkulises

Jāņa Lūsēna dziesmas “Ziemassvētku zvaigzne” video tapšanas aizkulises.

gallery icon
62

Ziemassvētku programma „IR KLUSA NAKTS” turpināsies līdz pat Zvaigznes dienai. Pirmajiem koncertiem Rīgā un Jelgavā tikšanās ar klausītājiem sekos:
18.decembrī KRUSTPILS Romas Katoļu baznīcā;
19.decembrī GULBENES luterāņu baznīcā;
20.decembrī TALSU luterāņu baznīcā;
21.decembrī SALDUS Sv.Jāņa baznīcā;
22.decembrī VALMIERAS Sv.Sīmaņa baznīcā;
23.decembrī LIEPĀJAS Sv.Trīsvienības katedrālē;
25.decembrī KULDĪGAS Sv. Annas baznīcā;
26.decembrī divos koncertos Vidzemes koncertzālē CĒSIS;
27.decembrī RĪGAS Lutera baznīcā Torņakalnā;
4.janvārī KRIMULDAS baznīcā;
5.janvārī SMILTENES luterāņu baznīcā;
6.janvārī VECPIEBALGAS kultūras namā.