foto: Coleman-Rayner / Vida Press
Dzelzs vīram Arnoldam Švarcenegeram lieli svētki. Jau 70!
Holivudas zvaigzne svin apaļu jubileju!
Slavenības
2017. gada 30. jūlijs, 09:30

Dzelzs vīram Arnoldam Švarcenegeram lieli svētki. Jau 70!

Kasjauns.lv

Holivudas spēkavīrs un bijušais Kalifornijas gubernators Arnolds Švarcenegers šodien svin savu 70. dzimšanas dienu. Viņš pasaulē nācis 1947. gada 30. jūlijā.

Arnoldam Švarcenegeram 70!

Arnoldam Švarcenegeram 70!

gallery icon

Austrijā dzimušas Arnolds Švarcenegers karjeru sāka kā kultūrists. Pasaules slavu viņš izpelnījās ar Terminatora lomu Holivudas grāvējfilmā ar tādu pašu nosaukumu.

2003. gadā spēkavīrs pirmoreiz tika ievēlēts par Kalifornijas gubernatoru un 2006. gadā šo amatu ieguva atkārtoti.

Pirms sešiem gadiem gaismā nāca gadiem glabātais noslēpums, ka Švarcenegeram ir tīņu vecuma ārlaulības dēls no mājkalpotājas. Zīmīgi, ka zēns ir tikai pusgadu jaunāks par Arnolda un viņa bijušās sievas Marijas Šraiveres vecāko dēlu Patriku. Laulībā ar Mariju Holivudas spēkavīrs kļuva par četru bērnu tēvu un kopā ar sievu nodzīvoja 25 gadus. Pēc atklātībā nonākušā neuzticības skandāla laulība tika šķirta.

foto: Jim Smeal/REX/ Vida Press
Švarcenegera šķirtā sieva Marija Šraivere ar bērniem – Katrīnu (no kreisās), Kristīnu, Patriku un Kristoferu šā gada jūlijā.

Vairums slavenību nelabprāt publiski runā par šķiršanos, taču Švarcenegers neatsakās atbildēt uz jautājumiem, kas skar viņa bēdīgi slaveno sānsoli un tam sekojošo šķiršanos.

„Ja laulība neizdodas, vai tā ir liela sakāve tavā dzīvē?” – grāvējfilmu zvaigznei pirms dažiem gadiem vaicāja sarunu šova vadītājs Hovards Sterns. „Jo tā ir tava pirmā īstā personīgā neveiksme, vai ne?”

„Man ir bijušas vairākas personīgas neveiksmes, bet šī bez šaubām ir pati lielākā neveiksme un vislielākā kļūda,” atzinās Švarcenegers. „Nav šaubu. Turklāt tā nav tikai lielākā kļūda, bet tu arī apzinies, ka pats biji vainīgs un tu pats visu sabojāji. Tu nevari ar pirkstu rādīt uz kādu citu. Jā, es biju par to vīlies, taču vienmēr ir viegli runāt pēc notikušā.”

Švarcenegeram ir četri bērni, kas dzimuši laulībā ar Mariju Sŗaiveri – Katrīna (27), Kristīna (25), Patriks (23) un Kristofers (19). Viņš ir arī tēvs mājkalpotājas Mildredas Baenas dēlam Džozefam Baenam (19).