foto: Juris Rozenbergs
Ar iespaidīgu cīņas ainu uzņemšanu noslēdzas latviešu filmas “Nameja gredzens” filmēšana
Kadrs no filmas "Nameja gredzens" galvenās gaujas ainu filmēšanas.
Slavenības
2017. gada 26. jūlijs, 13:37

Ar iespaidīgu cīņas ainu uzņemšanu noslēdzas latviešu filmas “Nameja gredzens” filmēšana

Kasjauns.lv

Šajās saulainajās dienās pie Lielupes ietekas jūrā viens pret otru stāvēja 13. gadsimta zemgaļu karavīri un krustneši, žvadzēja ieroči, šķīda asinis, lidoja nocirstas galvas – notika vēsturiskās filmas “Namejs” galvenās kaujas filmēšana. Protams, asinis nebija īstas, un nocirstās galvas – tikai kino butaforija, taču cīņas izskatījās gluži kā īstas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aizraujoši skati. Vēsturiskās filmas "Nameja gredzens" gavenās kaujas filmēšanas aizkulises

2017. gada jūlija beigās pie Lielupes ietekas jūrā notika Aigara Graubas vēsturiskās filmas "Nameja gredzens" galvenās kaujas filmēšana. Cīņu ainās ...

gallery icon
123

Piedzīvojumu filma “Namejs” ir stāsts par 13. gadsimta zemgaļu cīņām pret iebrucējiem un savas tautas brīvību. Filmas režisors ir Aigars Grauba, producents – Andrejs Ēķis, scenārija autori – Aigars Grauba un Makss Kinnings no Lielbritānijas. Filmas pirmie filmas kadri tika uzņemti kinopilsētā Cinevilla 2014. gada nogalē, bet, kad bija tapušas apjomīgas dekorācijas – senā zemgaļu pils, osta, pilsēta –, 2016. gada augustā sākās galvenā filmēšana. Tā noslēgsies šajās dienās, bet filmas pirmizrāde paredzēta 2017. gada novembrī.

foto: Juris Rozenbergs
Lauris Dzelzītis atveido kareivi no Sāremā Lemmi.

Filmas “Nameja gredzens” stāsta pamatā ir 13. gadsimta notikumi Zemgalē, kur pēc valdnieka Viestura nāves par karali kļūst jaunais Namejs. Viņa uzdevums – nosargāt savu zemi un tautu pret krustnešu tīkojumiem. Galveno lomu – Nameju – atveido zviedru izcelsmes aktieris Edvīns Endre (Edvin Endre), kurš plašāk pazīstams kā Erlendurs no Kanādas un Īrijas kopražotā seriāla Vikingi (Vikings, 2013). Lomas atveidos aktieri no dažādām valstīm – lietuviešu jaunā uzlecošā zvaigzne Aiste Dirziute, Džeimss Blūrs (James Bloor) no Lielbritānijas, pieredzējušie latviešu aktieri Andris Keišs, Artūrs Skrastiņš, Dainis Grūbe, Lauris Dzelzītis, Gints Andžāns, Ivo Martinsons, Elīna Vāne un citi.

Kasjauns.lv bija liecinieki, kā notika filmas lielākās kaujas cīņu ainu filmēšana. Starp pieredzējušiem kaskadieriem un labi apmācītiem statistiem cīņā devās arī Laura Dzelzīša, Ginta Andžāna, Agra Daņiļēviča, Andra Keiša, Armanda Ikaļa, Ievas Kerēvicas un pat grupas “Juprava” mūziķu Aigara Grāvera un Aigara Krēslas atveidotie varoņi. Kā tas notika, skatiet GALERIJĀ!

Filmas "Nameja gredzens" tapšanas aizkulises

2016. gada septembrī kinopilsētiņā „Cinevilla” notiek filmas „Nameja gredzens” uzņemšana. Aktieru vidū ir pasaules kino zvaigznes un daudzi Latvijas aktieri ...

gallery icon
169

Svinīgā ceremonija Aizsardzības ministrijā, kurā godināja topošās filmas „Nameja Gredzens” veidotājus un galveno aktieri

Latviešu kalēja Jāņa Nīmaņa darināto zobenu zviedru aktierim, „Nameja” lomas atveidotājam Edvīnam Endrem pasniedza aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis.

gallery icon
64