Vai esat redzējuši, kādā pilī dzīvo mūsu hokejistu "krusttēvs" Kirovs Lipmans? FOTO
Kirovs Lipmans ar kundzi Annu Lipmani jau no 1996. gada saimnieko glaunā vietā Jūrmalā. Tur Lipmani uzcēluši kārtīgu villu.
Slavenības
2016. gada 10. maijs, 05:51

Vai esat redzējuši, kādā pilī dzīvo mūsu hokejistu "krusttēvs" Kirovs Lipmans? FOTO

Jauns.lv

Kamēr Latvijas izlases hokejistiem bijuši gadījumi, kad viņi ģērbtuvēs jutušies kā bomži, Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans Jūrmalā saimnieko šikā villā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Akciju sabiedrības „Grindeks” padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans (75), kas hokeja dzīvi regulē kopš 1998. gada, ar sievu Annu Lipmani (68) joprojām ir otrā turīgākā ģimene mūsu valstī. Viņus bagātībā pārsit tikai Ventspils mēra Aivara Lemberga dzimta.

Lipmanu īpašumu vērtība ir aptuveni 58 miljoni eiro, un jau daudzus gadus viņi dzīvo kūrortpilsētā Jūrmalā. Iespaidīgais savrupnams atrodas uz vairāk nekā 6000 kvadrātmetru plaša zemesgabala Bulduros, pie kura Kirovs tika 1996. gadā. 2001. gadā viņš īpašumu paplašināja, piepērkot blakus zemesgabalu. Kopš 2003. gada trešdaļa šā īpašuma reģistrēta uz Kirova sievas Annas vārda, bet divas trešdaļas joprojām pieder ģimenes galvai. Kirovs neslēpj, ka plašajā ēkā ir iekārtota trenažieru zāle, pirts un pat 20 metru garš peldbaseins, kur možuma uzturēšanai viņš peldas katru rītu. Pēc Zemesgrāmatas datiem, pirms 14 gadiem Lipmans savu nekustamo īpašumu bija apgrūtinājis ar vairāk nekā 4 734 000 eiro lielām hipotēkām, kuras pēc pāris gadiem dzēsa.

Plašāk par Kirova Lipmana dzīves uztveri, viņa vēlmi nezīmēties ar turīgumu, kā arī daudzus stāstus, kas jauns Latvijas sabiedrībā zināmu ļaužu dzīvē, lasiet jaunākajā žurnāla „Kas Jauns” numurā.


Kasjauns.lv / Foto: Rojs Maizītis, no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva