foto: Publicitātes
Ko tagad dara filmas "Emīla nedarbi" mazā razbainieka Emīla labā māsiņa Ida?
Mazā Ida jeb aktrise Madara Dišlere filmā „Emīla nedarbi”.
Slavenības
2017. gada 6. jūnijs, 05:44

Ko tagad dara filmas "Emīla nedarbi" mazā razbainieka Emīla labā māsiņa Ida?

Kasjauns.lv

Pirms 32 gadiem Madara Dišlere filmējās populārajā Vara Braslas filmā „Emīla nedarbi” paklausīgās māsiņas Idas lomā. Tagad viņa pati uzņem kino.

foto: no privātā arhīva
Madarai Dišlerei aizvien ir cirtaini mati kā bērnībā.

Ik vasaru TV ekrānos sekojam līdzi delverīgā puiša Emīla piedzīvojumiem filmā „Emīla nedarbi”. Tajā nozīmīgu lomu spēlē viņa paklausīgā māsa Ida. Viņas lomā piecu gadu vecumā iejutās Madara Dišlere, kas šobrīd pati kļuvusi par kino režisori un ir divu bērnu – Paulīnes (9) un Gustava (14) – mamma.

Žurnāls „Kas Jauns” vēsta, ka Simtgades filmu projekta ietvaros top arī režisores pirmā pilnmetrāžas filma „Paradīze ’89”, kurā atainotas Madaras bērnības atmiņas, proti, viņas – deviņus gadus veca meitēna – ēverģēlības kopā ar māsu un māsīcām Cēsīs.

Vaicāta par piedzīvojumiem „Emīla nedarbu” filmēšanas laukumā, režisore ar smaidu atteic, ka atmiņas saglabājušās ļoti spilgtas un patīkamas. „Tas bija milzīgs piedzīvojums. Spilgti atceros to laiku, kad mēs ar Emīlu (Māri Zonnenbergu-Zambergu) kopā dauzījāmies, kā sadarbojāmies ar citiem lieliskajiem aktieriem. Patika, ka režisors necentās mani pārveidot par citu cilvēku, arī balss, kas skan filmā, ir mana. „Pareizā māsiņa” biju no dabas, arī ārpus kamerām,” tā režisore.

Jaunākajā žurnāla „Kas Jauns” numurā arī par to, kas patiesībā notiek ar mūziķi Valteru Frīdenbergu, par politisku skandālu šovbiznesā un daudz citas informācijas.