foto: Mārtiņš Ziders
Paralizēto mākslinieku Mareku Odumiņu izstādes atklāšanā sveic “Prāta Vētra”, Dons un Naumova
Mareks Odumiņš savas izstādes atklāšanā ar grupas “Prāta vētra” mūziķiem.
Slavenības
2017. gada 18. maijs, 12:55

Paralizēto mākslinieku Mareku Odumiņu izstādes atklāšanā sveic “Prāta Vētra”, Dons un Naumova

Kasjauns.lv

Pāris dienas pēc savas 28 gadu jubilejas jaunais, talantīgais mākslinieks Mareks Odumiņš, kurš paralīzes dēļ glezno, otu turot mutē, 17. maijā atklāja savu otro gleznu izstādi.

Paralizētā mākslinieka Mareka Odumiņa otrās personālizstādes atklāšana

2017. gada 17. maijā paralizētais mākslinieks Mareks Odumiņš „Noliktava Nr.3” telpās atklāja savu otro gleznu izstādi.

gallery icon
77

Sadarbībā ar Palidzesim.lv „Noliktava Nr.3” telpās Andrejsalā tika rīkota Mareka otrā gleznu personālizstāde, kas šoreiz tika organizēta izsoles veidā, lai par iegūtajiem līdzekļiem Mareks varētu doties uz rehabilitāciju Igaunijā, kas būtiski palīdz uzlabot viņa veselības stāvokli.
Uz izstādes atklāšanu apmeklētāji devās gan ar ziediem, gan dāvanām, jo mākslinieks pirms pāris dienām atzīmēja savu 28. dzimšanas dienu. Mareku ar laba vēlējumiem, pateicību par viņa talantu sveica draugi no Mareka dzīvesvietas Bauskā, viņa paziņas un talanta cienītāji. Vislielākais pārsteigums gan pašam Marekam, gan izstādes apmeklētājiem bija par grupas “Prāta Vētra” ierašanos. Grupas solists Renārs Kaupers teica sirsnīgu uzrunu Marekam un kā dāvanu pasniedza plati no pēdējā sava veikuma „Septiņi soļi svaiga gaisa”, uz kuras bija arī visu grupas mūziķu autogrāfi. Ar video sveiciena palīdzību Mareku sumināja dziedātājs Dons, bet dziedātāja Marija Naumova ar milzu sirsnību māksliniekam kaklā kāra iesvētītu ziedu virteni. Mareks pēc izstādes pateicās ikvienam klātesošajam un nespēja valdīt prieku par izdevušos pasākumu.

foto: Mārtiņš Ziders
Dziedātāja Marija Naumova ar milzu sirsnību māksliniekam Marekam Odumiņam kaklā kāra iesvētītu virteni.


Jaunā talanta dzīve krasi mainījās, kad Mareks kopš neveiksmīga lēciena dīķī pirms vairākiem gadiem kļuva paralizēts - viņš lauza kakla skriemeļus, tāpēc viņam paralizētas ne tikai kājas, bet arī rokas un Mareks pats spēj kustināt tikai sejas muskuļus. Taču puisis nepadodas - viņš glezno ar otu, ko tur mutē. Mareks nav zaudējis dzīvesprieku, ir pilns optimisma un tic, ka viss izdosies, ja vien pats to vēlēsies un būs mērķtiecīgs.
Pēc 18. maija Mareka gleznu izstāde būs apskatāma T/C „Mols” pirmajā stāvā.