Marika Ģederte jubilejā noīrē tramvaju
foto: Rolands Boss
Marika Ģederte pēdējo reizi ar tramvaju brauca vairāk nekā pirms 20 gadiem. “Tāpēc man šis izbrauciens likās nostalģisks,” atzīstas uzņēmēja.
Slavenības

Marika Ģederte jubilejā noīrē tramvaju

Kasjauns.lv

Uzņēmēja, savulaik par galveno Latvijas blondīni dēvētā Marika Ģederte savu 43. dzimšanas dienu atzīmēja draugu lokā, braucot ar retro tramvaju uz pikniku Rīgas Botāniskajā dārzā.

Marika Ģederte jubilejā noīrē tramvaju...
Uzņēmējas Marikas Ģedertes 43. dzimšanas dienas svinības 2017. gada 12. maijā.

Uzņēmējas Marikas Ģedertes 43. dzimšanas dienas svinības

Uzņēmējas Marikas Ģedertes 43. dzimšanas dienas svinības 2017. gada 13. maijā.

Marikai dzimšanas diena ir 12. maijā un jubilāre šo dienu bija izplānojusi gana rūpīgi. „Visi man tuvākie draugi zina, ka esmu ļoti radoša un katrs pasākums ir tematisks un noteikti ar kādu pārsteigumu. Arī šoreiz,” teic uzņēmēja, nedaudz ieskicējot svinību gaitu: „Mūsu tikšanās vieta bija Rīgas Centrāltirgus, kur sakāpām retro tramvajā, kas mūs aizvizināja līdz Botāniskajam dārzam.”
Bet kā radās šāda ideja par tramvaja īrēšanu? „Pirms vairāk nekā desmit gadiem biju noīrējusi mazbānīša vagonu, kurš kursē no Gulbenes, un šoreiz internetā izlasīju, ka Rīgā var noīrēt arī tramvaju, ko tad izdarīju. Visiem ir kaut kā palicis atmiņā, ka retro tramvajs kursē no centra uz Mežaparku, bet ir iespēja pasūtīt arī individuālos maršrutus.
Es pēdējo reizi ar tramvaju braucu vairāk nekā pirms 20 gadiem, jo visu laiku pārvietojos ar mašīnu, tāpēc man tas likās nostalģisks lēmums,” stāsta Marika, atklājot, ka ne tikai viņa pārsteigusi dzimšanas dienas viesus. „Šoreiz papildus pārsteigumu sarūpēja arī manas draudzenes. Viņas bija sagādājušas saksofonistu, kura muzikālais izpildījums retro tramvajā vakara noskaņojumu tikai papildināja. Draugi man sadāvināja mīļākos ziedus – peonijas, un joprojām par tām mājās priecājos...”
Sākotnēji Ģederte bija rezervējusi piknika vietu Botāniskajā dārzā, bet līdz ar nepatīkamajiem laika apstākļiem, meklējusi alternatīvu. „Tieši šai laikā Botāniskajā dārzā atvērās pop up kafejnīca „Kafejnīca ar noteikumiem”, kur arī, lai patvertos no aukstuma, norezervēju galdiņus. Pasākums bija ļoti jautrs, jo arī pastaiga pa Botānisko dārzu bija daļa no svinību plāna. Žēl tikai, ka šajā kafejnīcā – siltumnīcā - nedaudz nosalām, biju iedomājusies, ka tur būs siltāk. Bet kopumā kafejnīcā bija ļoti radošs piegājiens maltītei, un visiem ļoti patika. Daudzi teica, ka tajā vakarā atcerējās bērnību,” par skaisti nosvinēto dzimšanas dienu gandarīta ir Marika Ģederte.