foto: Aculiecinieka foto
No vīra aizmukusī Una Gavare ar visiem bērniem atgriežas Latvijā
Una Gavare ar advokāti aizvadītajā nedēļā pie Jūrmalas tiesas ēkas.
Slavenības
2017. gada 2. maijs, 06:25

No vīra aizmukusī Una Gavare ar visiem bērniem atgriežas Latvijā

Kasjauns.lv

Žurnāls “Kas Jauns” savā jaunākajā – šīs nedēļas - numurā raksta, ka kādreizējā modele, septiņu bērnu māte Una Gavare, kura rudenī pameta Latviju un ar atvasēm pārcēlās uz dzīvošanu Tenerifē pie miljonāra Ainara Gulbja, atgriezusies Latvijā. Kāpēc?

Una Kārkliņa - Gavare ar bērniem apmeklē labdarības pasākumu

Una Kārkliņa - Gavare ar bērniem apmeklē labdarības pasākumu.

gallery icon

Aizvadītajā nedēļā Rīgas rajona tiesas Jūrmalas tiesu namā notika tiesas sēde, uz kuru bija aicināta arī Una Gavare. Tajā bija iecerēts tikt skaidrībā par to, kur turpmāk dzīvos viņas un vīra Māra bērni, un kā vecāki sadalīs ar viņu aprūpi un uzturēšanu saistītās lietas. Tāpat dienaskārtībā bija Gavaru laulības šķiršanas un mantas dalīšanas jautājums - Una vēlējās panākt, lai ar tiesas palīdzību māja tiek atbrīvota, un bērnu tēvs izvācas no privātmājas, kuras likumīgā īpašniece ir Una. Savukārt Māris Gavars galvenokārt vēlējās atrisināt jautājumu, kas skar viņa saskarsmes tiesības ar bērniem, no kuriem dažus viņš nebija redzējis pat septiņus mēnešus.

foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Vēl pagājušajā vasarā Una un Māris Gavari kopā apmeklēja saviesīgus pasākumus. Tagad viņi tiekas tiesā.


Gavars, kurš iepriekš bija iesaistījis Tieslietu ministriju, lai tā gādā par viņaprāt nolaupīto un no valsts aizvesto bērnu atgādāšanu dzimtenē, neslēpa piktumu, ka no ministrijas saņemtajā vēstulē uzzinājis – adrese Tenerifē, ko kā bērnu uzturēšanās vietu tiesas dokumentos norādījusi Una Gavare, nav atbilstoša, un par to pārliecinājušās arī Spānijas varasiestādes.
Tiesas sēdes laikā Una Gavare likusi saprast, ka Tenerifes reālās adreses izdibināšana vairs nav būtiska, jo viņa ar visiem septiņiem bērniem atgriežoties uz dzīvi Latvijā, kur bērni atsākšot mācības skolā. Tieši tamdēļ viņa vēloties atgriezties dzīvot iepriekšējā mājvietā.
Kā beidzās tiesa, lasiet žurnāla “Kas Jauns” 9. maija numurā.

Kā beidzās Unas un Māra Gavaru tiesa par laulības šķiršanu, mantas dalīšanu un saskarsmes tiesībām ar abu septiņiem bērniem, lasiet žurnāla “Kas Jauns” 9. maija numurā.