Slavenais latgalietis īsteno senu sapni
Slavenības

Slavenais latgalietis īsteno senu sapni

Jauns.lv

Grupas „Borowa MC” līderis Aigars Runčis pēc veiksmīgi aizstāvēta bakalaura darba beidzot atradis laiku, lai īstenotu sen lolotu sapni – mūziķis ķēries pie ģitārspēles apgūšanas.

Slavenais latgalietis īsteno senu sapni...
Varbūt drīz Runča uzstāšanos papildinās arī paša ģitārspēle?
Varbūt drīz Runča uzstāšanos papildinās arī paša ģitārspēle?

„Pagaidām varu nostrinkšķināt trīs dziesmas,” smejoties par ģitāras spēlēšanu stāsta Runčis. „Visvieglāk man ir nospēlēt dziesmu „Visskaistākai meitiņai”, gan ne mūsu, bet tautas variantā, tad vēl māku „Rūžeņu” un „Liepas satumst”,” skaidro mūziķis. Tuvākajās dienās viņš apņēmies iemācīties arī „Ai, jel, manu vieglu prātu”. Sapni par ģitārspēles apgūšanu Runčis lolojis sen –  jau vairākus gadus 1. janvārī mūziķis apņēmies jaunajā gadā beidzot sākt apgūt ģitāru. Šogad, kad beidzot veiksmīgi aizstāvēts bakalaura darbs un Aigars ticis pie grāda starptautiskajās attiecībās Rīgas Stradiņa universitātē, viņam atradies laiks, lai seno apņemšanos īstenotu.

Ģitāru Aigaram aizdevis grupas dalībnieces Guntras draugs Jaroslavs, kurš arī iemācījis pirmos akordus, bet tālāk mūziķis visu apgūst pats, vērojot mācību video portālā youtube.com. Vai varam cerēt drīzumā grupas koncertos redzēt Aigaru uz skatuves ar ģitāru rokās? „Es nemācos, lai uzstātos uz skatuves, ja nu vienīgi tas būtu joka pēc,” smej mūziķis. Arī draugiem viņš savas jauniegūtās iemaņas vēl nav atrādījis, vien draudzenei Agnesei, kurai ļoti patīk drauga spēlētās tautasdziesmas.

„Domāju, ka pirmo reizi lielākam klausītāju pulkam uzspēlēšu izlaidumā, kad uz ballīti ar kursabiedriem droši vien ņemšu līdzi arī ģitāru,” spriež mūziķis.

Zane Vilka / Foto: no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva