Dziedātāja izkonkurē „Sprīdīša” Lienīti un saraudina tautiešus
Slavenības
2009. gada 20. jūnijs, 12:01

Dziedātāja izkonkurē „Sprīdīša” Lienīti un saraudina tautiešus

Jauns.lv

Dziedātāja Liene Šomase jau nākamnedēļ atgriezīsies Latvijā no sava pirmā ceļojuma uz Ameriku, kur divu nedēļu laikā jau kļuvusi par zvaigzni vietējo latviešu acīs.

Lai apciemotu draugus un sniegtu vairākus koncertus aiz okeāna mītošajiem latviešiem, ceļu uz Ameriku Liene Šomase mēroja jūnija sākumā. Vēl pirms brauciena žurnālam „Kas Jauns” dziedātāja atzina, ka pēc vērienīgās koncertturnejas pa Latviju un koledžas absolvēšanas tieši ceļojums sniegs viņai ilgi gaidīto atpūtu. Vasara Lienei būs saspringta, jo dziedātāja gatavojas cītīgi strādāt par vokālo nodarbību pasniedzēju Marijas Naumovas organizētajās bērnu nometnēs.

Amerikā Liene Šomase tika uzņemta laipni, un jau pēc pirmā koncerta Bostonā temperamentīgā dziedātāja izpelnījusies neviltotas vietējo latviešu simpātijas. „Liene Šomase, atklājot savu koncertu, stāstīja, ka viņa ir "tikai lauku skuķītis no Valmieras, kas atbraukusi iepriecināt tautiešus tālumā." Jau Bostonas koncertā Liene apbūra ar savu skatuves stāju, intimitāti un vareno balsi, kas devusi dzīvību pašas un Raimonda Paula dziesmām. Ar savu dziesmu "Ugunskurs" Liene uzkurināja jūtas un sasildīja ikkatra klausītāja sirdi,” portālam kasjauns.lv ar sajūsmu no Savienotajām Valstīm vēsta Amerikā jau daudzus gadus dzīvojošais latviešu kultūras darbinieks un publicists, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Jānis Bībelnieks. Viņš pamanījis, ka Liene izstaro mīlestību, tāpēc Amerikas skatītāji ātri pārgājuši uz mīļvārdu Lienīte. „Nu, kad dzirdam vārdu Lienīte, nenāk vairs prātā Sprīdīša Lienīte, bet valmieriete Liene Šomase, kam esam parādā pateicību par vienreizēji skaistajiem un apburošajiem koncertiem,” piebilst Jānis Bībelnieks.

20. jūnijā Liene Šomase piedalīsies Līgo svētku svinēšanā Ņujorkā, bet pēc pāris dienām viņa jau posīsies grūtajam mājupceļam un Jāņus otrreiz svinēs Latvijā.

Inta Mengiša/Foto: Mārtiņš Purviņš

­