Miris Holivudas aktieris Patriks Sveizijs
Slavenības
2009. gada 15. septembris, 08:51

Miris Holivudas aktieris Patriks Sveizijs

Jauns.lv

Holivudas aktieris Patriks Sveizijs pirmdien miris 57 gadu vecumā pēc ilgas cīņas ar aizkuņģa dziedzera vēzi, paziņoja viņa reklāmaģents.

"Patriks Sveizijs šodien mierīgi nomira ģimenes lokā pēc tam, kad pēdējos 20 mēnešus bija cietis no slimības komplikācijām," sacīja reklāmaģents. ASV Kalifornijas štata gubernators un bijušais Holivudas aktieris Arnolds Švarcenegers izrādīja cieņu aizgājējam, raksturojot viņu kā "talantīgu un kaislīgu mākslinieku, kurš palicis visas pasaules skatītāju piemiņā". "Viņš spēlēja lomas plašā diapazonā gan uz skatuves, gan kinofilmās," sacīja Švarcenegers.

Sveizijam 2008.gada janvārī tika diagnosticēts aizkuņģa dziedzera vēzis ceturtajā stadijā, un iespēja nodzīvot ilgāk par pieciem gadiem bija tikai viens procents. Aktieris turpināja strādāt, neraugoties uz terapiju un ievērojamu svara zudumu. Sveizijs šī gada janvārī intervijā telekanālam ABC paziņoja, ka ir apņēmies pārvarēt slimību, un kritizēja tabloīdu ziņas, ka viņš esot tuvu nāvei.

Sveizijs piedzima 1952.gadā Teksasas štata Hjūstonas pilsētā inženiera un deju skolotājas ģimenē. 1972.gadā viņš pārcēlās uz Ņujorku, lai labāk apgūtu dejas mākslu baleta skolās.

Viņš kļuva slavens 1987.gadā ar savu melodramatisko filmu "Netīrās dejas" ("Dirty Dancing"), kurā viņš tēloja deju skolotāju. Nākamie hiti viņa kinokarjerā bija lomas 1990.gada filmā "Spoks" ("Ghost") un 1991.gada filmā "Šķeļot viļņus" ("Point Break").

BNS, FOTO: Bulls Press