Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Karlīne Štāla māca biezos krievus braukt ar „Ferrari”
Slavenības

Karlīne Štāla māca biezos krievus braukt ar „Ferrari”

Jauns.lv

Pazīstamā Latvijas autosportiste Karlīne Štāla nesen Biķernieku trasē ātras braukšanas mākā konsultēja Krievijas bagātniekus, kuri Rīgā bija ieradušies ar lepniem sporta superauto – „Ferrari”, „Maserati” un citiem.

Karlīne Štāla māca biezos krievus braukt ar „Ferra...
Karlīne Štāla pie jaudīgā „Ferrari Spider” stūres Biķernieku autotrasē.
Karlīne Štāla pie jaudīgā „Ferrari Spider” stūres Biķernieku autotrasē.

Krievijā izveidojusies bagātu uzņēmēju grupiņa, kuru hobijs ir sporta automašīnas. Lai pilnībā izbaudītu savu jaudīgo braucmarīku iespējas, šie vīri dodas ceļojumos pa Eiropas autotrasēm – iekrāmē lepnos automobīļus furgonos, aizbrauc uz kādu Eiropas autotrasi, noīrē to un kārtīgi izgonkojas.

Nesen šī kompānija viesojās arī Latvijā un izmēģināja Biķernieku autotrasi. Turklāt braucējus konsultēja autosportiste Karlīne Štāla, kuras tēvs ir pazīstams formulu braucējs visā bijušajā PSRS un arī pati izcīnījusi nevienu vien titulu.

„Interesanti, ka pati līdz šim nebiju sēdusies pie šādu auto stūres. Tā nu sanāca, ka dodot padomus, arī pati saņēmu ko pretī – neaprakstāmu baudu, braucot ar vienu no jaudīgākajām sērijveida sporta automašīnām „Ferrari Spider,” portālam kasjauns.lv stāsta Karlīne Štāla, piebilstot, ka automašīnu īpašniekiem devusi padomus autovadīšanas niansēs, kas viņiem līdz šim bijušas neskaidras.

Autosportiste atzīst, ka vadīt šādu auto bijis interesanti: „Stūre un ātrumu pārslēgšana tāpat kā F-1 automobīļiem – ar podziņām pie stūres. Auto labs – ātrs un it kā stabils, taču brīžiem līkumos sameta aizmugure. Varbūt nebija izvēlētas īstās riepas? Bet tā viss bija ideāli!”

Atgādinām, ka Karlīne Štāla pazīstama ne tikai ar dalību pirms šovā „Divas zvaigznes”, bet vairāk gan ar saviem sasniegumiem autosportā. Karlīne autosporta sacensībās piedalās kopš 2000. gada. Pirmos piecus gadus viņa brauca ar kartingu, kļūstot par Latvijas vicečempionu un iegūstot 8. vietu Eiropas čempionātā. 2005. gadā latviešu meitene startēja „Legend Cars” sacensībās Somijā, bet pēc tam divus gadus brauca ar „Formula Renault Beļģijā. 2007. gada pavasarī Karlīne, startējot Beļģijas „Formula Renault” čempionātā, kļuva par pirmo sievieti pasaulē, kas izcīnījusi pirmo starta vietu un kāpusi uz goda pjedestālu slavenajā Zolderas trasē. Savukārt tā paša gada nogalē Karlīne izcīnīja Ginesa rekorda cienīgu panākumu - Štāla kļuva par pirmo sievieti pasaules vēsturē, kas uzvarējusi kādā no formulu seriāliem! Viņa toreiz kļuva par Beļģijas „Formula Renault 1.6” čempioni.

Šogad Karlīnas mērķi ir vēl lielāki. Proti, šobrīd internetā notiek balsojums, kura ideja ir atrast labāko jauno autosporta talantu un palīdzēt viņam nokļūt pasaules autosporta elitē – pirmajā formulā. Aptaujas uzvarētājs nākamo gadu pavadīs formulu seriālā „Formula BMW Europe”, startējot „Raikkonen Robertson” komandā, bet sezonu vēlāk šīs pašas komandas sastāvā jaunais talants startēs Lielbritānijas „Formula 3” čempionātā. Tad sekos starts „GP2” formulā un, ja tur izdosies uzrādīt labus rezultātus, tad pavērsies ceļš uz  pasaules autosporta eliti  – F-1.

Šajā balsojumā no Latvijas piedalās Karlīne Štāla. Visvieglāk par Karlīni nobalsot ir, apmeklējot viņas mājas lapu www.karlinestala.com.

Karlīne Štāla pie jaudīgā „Ferrari Spider” stūres Biķernieku autotrasē.

Karlīne Štāla ceļā uz F-1

Juris Vaidakovs/Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva