Daņiļevičs nodarbojas ar jogu pie bijušās sievas
Slavenības

Daņiļevičs nodarbojas ar jogu pie bijušās sievas

Jauns.lv

14 gadu pēc šķiršanās horeogrāfs Agris Daņiļevičs (44) un viņa šķirtā sieva Ilvita Kļaviņa joprojām ir labās attiecībās. Pēdējā laikā viņš apmeklē nodarbības bijušās laulātās jogas studijā.

Daņiļevičs nodarbojas ar jogu pie bijušās sievas...
Jau aizritējuši 14 gadi kopš Ilvitas šķiršanās no Agra Daņiļeviča. Ilvita šobrīd nav precējusies, un juridiskas formalitātes viņai nav svarīgas. Viņa piepildījumu rod savā jogas studijā un hobijos.
Jau aizritējuši 14 gadi kopš Ilvitas šķiršanās no Agra Daņiļeviča. Ilvita šobrīd nav precējusies, un juridiskas formalitātes viņai nav svarīgas. Viņa piepildījumu rod savā jogas studijā un hobijos.

Daņiļeviča pirmā sieva Ilvita ir jogas pasniedzēja un līdzīpašniece jogas un skaistuma studijā „Labo sajūtu laboratorija”. Nesen studija ir paplašinājusies un atrodas  piecu minūšu attālumā no Agra Daņiļeviča deju studijas, kur trenējas „Dzirnas”. „Mums nekad nav bijušas sliktas attiecības, bet pēdējā laikā tās ir īpaši uzlabojušās, jo nu jau kādu laiku strādājam blakus, arī mūsu biznesi ir ļoti līdzīgi – viņam ir deja, bet man joga. Nekad neliedzam viens otram padomu un izpalīdzam, ja varam. Piemēram, mūsu jaunās studijas atklāšanas pasākumā dejoja „Dzirnas”,” par attiecībām ar bijušo vīru stāsta Ilvita. Lai arī aizritējuši jau 14 gadi kopš abu šķiršanās, Ilvita joprojām nav precējusies un juridiskas formalitātes viņai šobrīd nav būtiskas.

Bērni interesējas par mūziku

Ilvita un Agris bija precējušies sešus gadus un kopīgajā laulībā dzimuši divi bērni –Kristaps (20) un Katrīna (16). Abi bērni dzīvo pie Ilvitas, un katrs jau atradis savu ceļu dzīvē. „Katrīna mācās vidusskolā un mazliet dejo, bet vairāk par deju viņu interesē sports. Vēl Katrīnu interesē mūzika – viņa mācās spēlēt akustisko ģitāru pie mūziķa Adriana Kukuvasa. Agrāk viņa daudz sportoja, taču negribējām, lai meita iesaistās profesionālajā sportā. Arī Kristapu interesē mūzika – viņš spēlē bungas, strādā portālā Draugiem.lv un domā par studijām ārzemēs mūzikas producēšanas jomā,” par saviem lolojumiem stāsta Ilvita. Kristaps un Katrīna bieži tiekas ar tēti Agri un uztur draudzīgas attiecības arī ar Agra Daņiļeviča tagadējo ģimeni – sievu Singitu un dēlu Rūdi (8).

Ilvita savu kādreizējo vīru un deju pasniedzēju Agri Daņiļeviču tagad skolo karstajā jogā.
Ilvita savu kādreizējo vīru un deju pasniedzēju Agri Daņiļeviču tagad skolo karstajā jogā.

Kad pirms daudziem gadiem Ilvita un Agris iepazinās, viņi drīz vien sāka dejot kopā. „Mūs iepazīstināja draugi – tas bija laikā, kad abi aktīvi dejojām. Taču es dejoju Rīgā, viņš – Siguldā. Tad ieprecējos Siguldā un sāku dejot kopā ar Agri. „Dzirnas” toreiz vēl nebija, mēs dejojām „Gundegā”. Mēs vienkārši sadejojāmies,” atceras Ilvita.

Kopš šķiršanās no Agra Ilvitas aizraušanās ar deju apsīkusi, un viņa sākusi interesēties par aerobiku, līdz beidzot nonākusi pie jogas. „Dejai man vairs nav laika, un nav arī spēka. Deja man patīk, tādēļ arī studijā piedāvājam indiešu un zumba dejas,” atzīstas Ilvita.

Tomēr viņas pamata nodarbošanās ir joga, un tā sanācis, ka Ilvita savu kādreizējo vīru un deju pasniedzēju tagad skolo jogā. Daņiļevičs vairākkārt apmeklējis karstās jogas nodarbības pie bijušās sievas, viņš arī bija pirmais, kurš izbaudīja ajūrvēdas masāžas galdu jaunajā studijā. „Viņa dzīvesveids vienmēr bijis saistīts ar kustību un deju, un joga arī ir sava veida kustība. Viņam patīk, tikai savas aizņemtības dēļ Agris nevar saplānot regulāras nodarbības,” piebilst Ilvita.

Agris Daņiļevičs ar bijušo sievu Ilvitu, dēlu Kristapu un meitu Katrīnu viņas skolas izlaidumā šā gada vasarā.
Agris Daņiļevičs ar bijušo sievu Ilvitu, dēlu Kristapu un meitu Katrīnu viņas skolas izlaidumā šā gada vasarā.

Vēl spilgtā atmiņā palicis laiks, kad horeogrāfs Agris Daņiļevičs ik svētdienu bija redzams TV3 ēterā, no žūrijas galdiņa vērtējot šova „Dejo ar zvaigzni” dalībnieku uznācienus. Arī Ilvita sekojusi līdzi šovam. „Nebija tā, ka nepacietīgi gaidīju kārtējo šovu, bet reizēm paskatījos gan. Man bija ļoti interesanti. Taču tas, ko Agris izdarījis kā viens no pamatlicējiem dejas attīstībā Latvijā, nevienam nav noslēpums. Cilvēkiem patīk tas, ko viņš dara. Un nebūt nav viegli nodarboties tikai ar to, kas aizrauj un ir sirdslieta,” atzīst Ilvita.

Vaicāta, kā Ilvita izturējusies pret Daņiļeviča dažkārt patiesi skarbajiem komentāriem, esot žūrijas locekļa lomā, Ilvita smaida: „Tas ir ļoti grūts darbs, un viņš tajā ielicis daudz pūļu. Bet vismaz bija interesanti. Viņš piegāja tai lietai pa īstam – no sirds! Kā viņš domāja, tā arī pateica, nevis pažēloja un piemiedza acis, iedodot papildus balli!” Ilvita viņam ne reizi neesot aizrādījusi par skarbumu TV ēterā. Viņa pie Daņiļeviča prasīguma pieradusi jau no deju laikiem, un viņu tuvās attiecības nekad neesot bijis iemesls kādām atlaidēm. „”Gundegā” vienmēr bija stingra attieksme pret deju un dejotājiem, tāpat tagad „Dzirnās”. Tieši tādēļ daudzi profesionāli dejotāji no turienes izauguši,” domā Ilvita.

Sintija Lase / Foto: Mārtiņš Purviņš, Ilmārs Znotiņš, no citiem avotiem