Plēpis atgriežas uz skatuves
Slavenības
2009. gada 11. decembris, 07:12

Plēpis atgriežas uz skatuves

Jauns.lv

Bijušais Nacionālā teātra aktieris Rūdolfs Plēpis atgriezies uz skatuves. Šoreiz – kopā ar „Dzeguzēniem” un sunīti Pifu muzikālajā izrādē „Un atkal Pifs”, kas sākusi ceļu pie skatītājiem visā Latvijā.

Šķiet, nav neviena, kas nezinātu skumīgās un jautrās dziesmiņas par sunīti Pifu, kaķi Herkulesu, tēvoci Tontonu un krustmāti Agati, kas mīļa kā svētdiena. Un tās visas – iemīļotā aktiera Rūdolfa Plēpja izpildījumā. Protams – kopā ar bērniem jau vairākās paaudzēs. Tieši tālab, ka dziesmas liekas tik pašsaprotamas un zināmas, liels ir pārsteigums, uzzinot, ka tās no skatuves visas kopā vienā koncertā tiks dziedātas pirmo reizi! «Lai arī kopš dziesmu ieraksta radio studijā ar ansambli „Dzeguzīte” 1983. gadā ir aizritējis vairāk nekā ceturtdaļgadsimts, pirmo reizi šīs dziesmas mēs uz skatuves dziedam tieši tagad – sveicot dzejnieku Jāni Peteru viņa 70. jubilejā,” pats par šo faktu pārsteigts ir Plēpis. Viņš piebilst, ka Petera dzeja ir salīdzināma ar bākas uguni, kas vienmēr ir pamirkšķinājusi, lai mēs nenomaldītos vienaldzības un cietsirdības miglā, kas īpaši sabiezējusi pēdējos gados. „Laiki un dažādi mākslas stili nāk un iet, bet mīlestības un rūpju tēma ir mūžīga,” ir pārliecināts aktieris.

Koncerts noritēs divās daļās – pirmajā dzirdēsim dziesmas ar Jāņa Petera vārdiem no teātra izrādēm, otrajā – dziesmas par Pifu. Jautāts, cik vienkārši pēc tik daudziem gadiem atkal ir ceļot uz Parīzi pie sunīša Pifa, Plēpis atzīst, ka zināmu gatavošanos šis darbs prasījis. „Pirmkārt, vairs nav izcilā komponista Ivara Vīgnera, kurš šīs dziesmas sakomponējis. Viņa mūzikas izjūtu un stilu ir ļoti grūti atdarināt. Zinu, ka perfekti tas ir izdevies Raimondam Paulam. Nu pie šīm dziesmām ķēries arī Valdis Zilveris, kuram nav sveša teātra mūzika,” stāsta aktieris.

Kā zināms, aktieris Rūdolfs Plēpis darbu Nacionālajā teātrī bija spiests pārtraukt gandrīz pirms gada veselības problēmu dēļ. Šobrīd aktieris ir atguvis darba un dzīves prieku, brīvajā laikā mājās auklē meitas Viktorijas divgadīgo atvasīti Mariju un gatavs doties Latvijas koncertturnejā arī pie citiem bērniem. Vēl aktiera plānos ir nākamajā gadā skatītājus iepriecināt ar jaunu monoizrādi. „Lai arī ne uz profesionālā teātra, uz skatuves tomēr esmu,” optimistiski bilst Plēpis.

Koncertus gaidām: 19. decembrī Viesītes Kultūras pilī un Bauskas tautas namā, 20. decembrī – Rīgā, kino „Rīga”, 26. decembrī – Rīgā, Iecavas kultūras namā un Dobeles kultūras namā, 27. decembrī – Rīgā, Cēsīs, CTA kultūras namā, un Rūjienas kultūras namā, 28. decembrī – Saldus kultūras centra namā un Aizputes kultūras namā, 30. decembrī – Liepājas teātrī, Kandavas novada kultūras centrā un Ventspils kultūras centrā, 31. janvārī – Jelgavas kultūras namā.

Ieva Valtere/Foto: Mārtiņš Purviņš