„Koru kari” skatītājus moka līdz pusnaktij
Slavenības
2009. gada 22. decembris, 15:56

„Koru kari” skatītājus moka līdz pusnaktij

Jauns.lv

Kā pirmdienas pievakarē gājuši, tā mājup pārradušies otrdien krietni pēc pusnakts… Tā var teikt tie, kuri gandrīz sešas stundas hallē «Arēna Rīga» vēroja šova «Koru karu» Ziemassvētku lielkoncertu.

Pirmdienas vakarā krāšņais šovs kopā pulcēja visus 15 abu «Koru karu» sezonu  korus, to vadītājus un atbalstītāju pūļus. Protams, varējām atkalredzēties arī ar šova vadītājiem Maiju Rozīti un Valteru Krauzi, kuriem uz „Arēna Rīga” skatuves pievienojās arī „Koru karu” skatītājiem labi zināmais diriģents, bargais žūrijas pārstāvis Ints Teterovskis.

Kā vienmēr, krāsaini un pārsteidzoši bija katrs no lielkoncerta dalībniekiem, tādēļ droši var teikt, ka raibi tērpi, efektīgi priekšnesumi un krāšņs skanējums, joprojām ir «Koru karu» raksturojošie elementi! Televīzijas skatītāji TV3 ekrānos šo koncertu varēs redzēt 24.decembra vakarā.

Koncerta apmeklētāji noklausījās jau iepriekš šovā dzirdētas un skatītāju iemīļotas dziesmas, kā arī vēroja koristu sarūpēto pirmssvētku pārsteigumu – zināmākās Ziemassvētku melodijas kopkora izpildījumā Inta Teterovska vadībā. Koncerta laikā izdzīvojām dažādu sajūtu un emociju spektru, sākot ar temperamentīgiem cittautu mūzikas ritmiem un beidzot ar liegām Ziemassvētku melodijām. Savukārt Madonas koris, šokolādes „Karūna” vērtējumā būdams šīs sezonas kaislīgākais koris, pārsteidza ar kaislīgu tango, bet koru vadītāji – ar svētku vēlējumiem. Piemēram, Valmieras dzeltenā kora vadītāja Liene Šomase klātesošajiem Jaunajā gadā vēlēja ticēt sev, mēģināt ticēt arī citiem, mīlēt sevi un vistuvākos, kā arī gaidīt ko labu un pozitīvu». Savukārt Cēsu baltā kora vadītājs Ingus Ulmanis novēlēja saprast, ko katrs no mums patiesi vēlas iegūt.

Iemīļotajiem dziedātājiem bija sakrājies tik daudz dziedamā, ka patīkami noguruši pēc koncerta bija ne tikai skatītāji, bet arī viņi. Taču tas nenozīmē, ka mākslinieki uzreiz pēc koncerta varēja steigties mājās – viņus arēnas kafejnīcā gaidīja atpūta un klāti galdi.

Līva Zaksa / Foto: Mārtiņš Ziders, Mārtiņš Purviņš