Duļevska tirgo lampas svētku tirdziņā
Slavenības

Duļevska tirgo lampas svētku tirdziņā

Jauns.lv

Pērn bijusī humoršovu zvaigzne, hokejista Rodrigo Laviņa dzīvesbiedre Jana Duļevska pievērsās lampu dizaina veidošanai. Nu viņas veikumu iespējams novērtēt un iegādāties Vecrīgas Ziemassvētku veikaliņā.

Duļevska tirgo lampas svētku tirdziņā...

Jana Duļevska ar savu draudzeni Daci Kreigeri pievērsusies pavisam neierastai nodarbei — lampu dizainam. Krāšņās lampas iespējams iegādāties Ziemassvētku veikaliņā Vecrīgā.
Jana Duļevska ar savu draudzeni Daci Kreigeri pievērsusies pavisam neierastai nodarbei — lampu dizainam. Krāšņās lampas iespējams iegādāties Ziemassvētku veikaliņā Vecrīgā.

Jautāta, kādēļ pievērsusies tieši šādai nodarbei, Jana smejas, ka to nav iespējams izskaidrot. „Ir lietas, kas vienkārši notiek.

Varbūt sava loma nospēlēja fakts, ka šādā veidā apvienots oriģinālais ar praktisko, jo lampa ir gan dizaina objekts, gan vienlaikus noderīga mājas interjerā. Mūsuprāt, roku darbs nenoliedzami vērtējams augstāk par rūpnieciski ražoto masveida produkciju, tādēļ ļoti vēlamies, lai cilvēki, iegādājoties šīs lampas, sajustu mūsu pozitīvās emocijas un domas.”

Idejas darbiem draudzenes smeļas galvenokārt no ārzemēs, īpaši Londonā un Ņujorkā redzētā. Lampu kupoli tiek veidoti no dažādiem audumiem vai adījumiem, papildinot tos ar netradicionālām detaļām, piemēram, lellēm, spēļu lācīšiem vai rotaslietām. Nereti, strādājot pie viena objekta, rodas kāda traka ideja nākamajam darbam. Lampas Dace un Jana cenšas izgatavot pēc iespējas interesantākas, lai, novietojot to istabā, lampa dotu gan gaismu, gan kalpotu par oriģinālu dizaina elementu. Pagaidām viņu darinājumus iespējams iegādāties ierobežotā skaitā, taču Jana pieļauj domu, ka ar laiku varētu biznesu paplašināt.

Vienas lampas cena ir no 100 līdz 200 latu, kas nemaz nav tik augsta maksa par autordarbu. „Ārzemju zvaigznes parasti veido savu modes līniju, mēs gatavojam lampas,” smaida Jana, piebilstot, ka viņa gan neesot zvaigzne, vien sabiedrībā zināma persona. Šobrīd Janas un Daces, kā arī daudzu citu pašmāju mākslinieku darinājumus iespējams aplūkot un iegādāties Vecrīgas Ziemassvētku veikaliņā Vaļņu ielā 26, blakus tirdzniecības centram „Galerija Centrs”.