Gailis Jaunajā gadā kuģo pa Nīlu
Slavenības
2009. gada 30. decembris, 20:01

Gailis Jaunajā gadā kuģo pa Nīlu

Jauns.lv

Ekspremjers un uzņēmējs Māris Gailis Jauno gadu sagaidīs kā jaunajam AS „Latvijas kuģniecība” padomes priekšsēdētājam pienākas – viņš jau Ziemassvētkos devās desmit dienu ceļojumā uz Ēģipti, kur buru laivā ceļojot pa Nīlus, tagad apdomā šogad padarīto.

Bez ceļošanas un burāšanas Gailim ir vēl kāda tradīcija, ko viņš jau piekopj vairākus gadus. „Pirms Jaunā gada vienmēr pārdomāju aizvadīto. Man ir mazs blociņš, kurā ik gadu ierakstu, ko gatavojos Jaunajā gadā darīt un kas man noteikti ir jāizdara. Pēc tam gada nogalē varu apskatīties un salīdzināt, vai izdevies visu sasniegt. Dažreiz viss izdodas, dažreiz – ne. Kā bija šogad? Šis nebija labs gads, tāds diezgan krīzīgs, kas objektīvu iemeslu dēļ neļāva realizēt ambiciozus plānus. Ceru, ka nākamais gads būs labāks un beidzot piezemēsimies,” cer uzņēmējs Gailis.

Lai apdomātu, ko šogad ierakstīt blociņā, sastādot nākamā gada plānus, Māris Gailis jau Ziemassvētkos devās uz Ēģipti, kur, kuģojot pa Nīlu, sagaidīs arī Jauno gadu. „Brauksim ar buru laivu pa Nīlu, un tad man būs daudz laika pārdomām,” svētku plānus atklāj Gailis. Viņš devies ceļojumā gada nogalē ne tikai svētku, bet arī praktisku apsvērumu dēļ: „Ziemassvētku brīvdienās neviens neko nedara, līdz ar to neko daudz „nenokauju” no darba laika,” skaidro viņš.

Jauno gadu Gailis sagaidīs buru laivā, meditējot un skatoties zvaigznēs virs Nīlas. Viņš uz Ēģipti devies pavisam nelielā kompānijā: „Trīs baltie un trīs melnie! Mēs trijatā no Latvijas, tai skaitā arī mana sieva Zaiga Gaile, un vēl mūs pavadīs trīs vietējie nūbieši,” piebilst viņš. Trešo Latvijas ceļotāju Gailis gan neatklāj.

Kasjauns.lv/Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva