Šomasi aizved ar ātro palīdzību
Slavenības
2010. gada 15. marts, 10:39

Šomasi aizved ar ātro palīdzību

Jauns.lv

Ar diviem cietušajiem beigušās Pirmās mūziķu ziemas sporta spēles, kuras saviem māksliniekiem par prieku sarīkoja ierakstu kompānija „Platforma Records”. Pēc neveiksmīga nobrauciena ar ragaviņām smagi muguru traumēja dziedātājas Lienes Šomases māsa Sandra Šomase, un viņa nebija vienīgā.

Svētdiena aizsākās bezgala pozitīvi un jautri. Ierodoties Ozolkalna trasē, mūziķi un viņu draugi ātri vien sadalījās jauktās komandās un dotos uz startu. Katrā komandā bija vismaz viens pārstāvis no katra sporta veida – snovotāji, slēpotāji un arī ragaviņu braucēji. Piemērota sacīkšu disciplīna tika piemeklēta katram dalībniekam, arī tad, ja viņš ar ziemas priekiem uz jūs.

Mūziķu vidū nemanīja Lieni Šomasi, kas šobrīd ir bērniņa gaidībās, un tādēļ viņai no ekstrēmām izklaidēm jāatturas, tomēr sporta spēlēs piedalījās viņas māsa Sandra Šomase, pārstāvot „Platforma Records” sadarbības partnerus – tipogrāfiju „Dardedze”.

Taču viņai šīs sporta spēles izrādījās liktenīgas, jo pēc nobrauciena ar ragaviņām Šomasei virsū uztriecās kāds cits ziemas ragaviņu braucējs, un rezultātā Šomase guva muguras traumu. Nekavējoties tika pārtrauktas sacensības, izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība, un meitene nogādāta mediķu rokās.

Neveiksmīgu kritienu piedzīvoja arī kāds fotogrāfs. Viņš, būdams aktīvs snovbordists, neaprēķināja vēja pretestību tramplīnā un tika aizpūsts vairākus metrus tālāk, kur arī krita, spēcīgi sasitot galvu.

Parūpējies, lai traumētie sporta spēļu dalībnieki saņemtu pienācīgu medicīnisko aprūpi, pēc negadījumiem ierakstu kompānijas „Platforma Records” direktors Rimants Liepiņš aicināja turpmāk par medaļām cīnīties uzmanīgāk, neliekot uz spēles savu veselību.

Tā sīvā konkurencē pirmo vietu pirmajās mūziķu sporta spēlēs izcīnīja komanda „Zvēri”, kas bija pārliecinoši uzvarētāji visās disciplīnās. Viņu komandā bija jau pieminētais Kārļa Lāča brālis Rūdolfs Lācis un ierakstu kompānijas „Platforma Records” jurists Jānis Siliņš, kurš ne mirkli nešķīrās no sava talismana – ruksīša maskas. Otrajā vietā komandu kopvērtējumā ierindojās visai pozitīva komanda ar nosaukumu „Labvēlīgais tips”, kurā startēja šīs grupas mūziķi Pēteris Liepiņš, Ģirts Lūsis un viņa draudzene Diāna Druķe, kā arī „Platforma Records” direktors Rimants Liepiņš.

Komandai „Putnu balle” ar Kažas, Valtera un viņa draudzenes piedalīšanos tik labi neveicās, bez medaļām palika arī komanda „Dardedzes Gain Fast”, kurā startēja mūziķi Kaspars Zlidnis, Andžejs Grauds, Ingus Ulmanis un negadījumā satraumētā Lienes Šomases māsa Sandra. Arī Komanda „Čikijs” atzina, ka nostartējuši ne tik labi, cik gribētos. Viņu sastāvā bija pats mūziķis Čikijs, grupas „Tā Tā Tā” biedrs vokālists un radio SWH Rock balss Artis Dvarionas, mūziķi Reinis Briģis un Mārtiņš Burkevics, kā arī divas daiļā dzimuma pārstāves. Visbeidzot komanda „Dāmas un kungi” sastāvēja no mūziķa Markus Rivas un grupas „Limonāde” meitenēm.

Pēc fiziskām aktivitātēm mūziķi un viņu draugi iestiprinājās piknikā ar ceptām desām, pīrādziņiem un Cēsu alu sarūpētiem dzērieniem, bet vēlāk iemalkoja arī ko spēcīgāku, kopīgi internetā vērojot hokeja spēli „Rīgas Dinamo uzvar SKA Sanktpēterburgu ar 4 pret 2”. Pēc tam visi jautrā prātā kāpa lielajā autobusā un devās Rīgas virzienā.

Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Purviņš