1dienas
19stundas
36minūtes
45sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pelnošākie multfilmu ierunātāji Holivudā. TOPS
Slavenības

Pelnošākie multfilmu ierunātāji Holivudā. TOPS

Jauns.lv

Viņiem nav ik dienas jāsēž sešas stundas grimētavā, lai sagatavotos darbam. Nav jādodas prom no Losandželosas. Viņi pat visu dienu var pavadīt ērtajā sporta tērpā. Viņi – Holivudas aktieri, kas ieskaņo animācijas filmas.

Pelnošākie multfilmu ierunātāji Holivudā. TOPS...

Topā iekļuvis arī aktieris Bens Stillers („Madagaskara”).
Topā iekļuvis arī aktieris Bens Stillers („Madagaskara”).

Aizvadīto trīsdesmit gadu laikā simtiem aktieru ir ieskaņojuši multiplikācijas filmu personāžus, taču tikai retais no tiem iemantojis tikpat lielu atpazīstamību kā zīmētais varonis uz ekrāna. Slaveniem aktieriem par lomas ierunāšanu honorārā parasti maksā ap pieciem miljoniem dolāru. Taču multiplikācijas filmas „Šreks” ieskaņošanai izvēlēti vieni no Holivudas vispopulārākajiem aktieriem. Nav brīnums, ka viņu honorāri sastādījuši rekordlielas summas. Aktieriem, kas ierunājuši lomas jaunākajai filmiņai par zaļo cilvēkēdāju, honorārā maksāts līdz pat 10 miljoniem dolāru! Teorētiski paskaitļojot sanāk, ka Maiks Maierss par katru sava darba minūti pelnījis 108 000 dolāru!

Pelnošākie multfilmu ierunātāji Holivudā

10 miljoni par ēzelīša ieskaņošanu, protams, ir visnotaļ solīda nauda. Taču aktieris Edijs Mērfijs ar komiķa darbu kinofilmā parasti pelna divas reizes vairāk.

Finansu žurnāls „Forbes” sastādījis topu ar visvairāk pelnošajiem animācijas filmu ierunātājiem. Gatavojot šo sarakstu, viņi izvērtējuši multfilmas, kas uzņemtas pēc 1980. gada.

Gerda Ansone, Foto: Bulls Press