Beidzies „Jaunais Vilnis”. Vai Latvijai tā bija izgāšanās?
Slavenības
2010. gada 2. augusts, 10:48

Beidzies „Jaunais Vilnis”. Vai Latvijai tā bija izgāšanās?

Jauns.lv

Dzintaru koncertzālē noslēdzies devītais starptautiskais jauno vokālistu konkurss "Jaunais vilnis 2010".

Noslēguma koncertu atklāja populārā Krievijas dziedātāja Zemfira Ramazanova, kura savā īsajā uzturēšanās laikā Latvijā jau paspējusi sarīkot vairākus skandālus. Dziedātāja ne tikai izvairās no preses un slēpjas no fotoobjektīviem, bet arī pieprasīja viņas uzstāšanās laikā skatītāju zālē izslēgt gaismu, jo "nevēlas redzēt šīs sejas", kā arī viņai ir pilnīgi vienaldzīgs konkursa televīzijas formāts un tā vajadzības.  Lai gan Zemfira uz skatuves kāpa laikā, kad saule vēl nebija norietējusi, organizatori izpildīja viņas prasības un skatītāju zālē valdīja nosacīta tumsa. Māksliniece tūlīt pēc uzstāšanās pameta koncertzāli.

Vēlāk apmeklētājus ar saviem priekšnesumiem priecēja citi Krievijas mākslinieki, tostarp arī izpildītāji, kuri ieradušies tieši uz noslēguma koncertu - Lara Fabiana, Dima Bilans, Irina Allegrova, Anna Netrebko u.c.

„Jaunā viļņa” 6. dienas aizkulises

"PeR" jauni sadarbības aicinājumi

Neskatoties uz to, ka konkursa rezultāti jau zināmi un satraukums par uzstāšanos aiz muguras, dalībnieki izskatījās mazliet skumji un saguruši. Kā atzina grupas "PeR" menedžere Daiga Eilande, visi skumst par to, ka jāšķiras un jāpamet Jūrmala, kur kopā pavadīts tik daudz laika. Eilande arī pastāstīja, ka puiši izdarījuši visu, ko vēlējušies un nodibinājuši vērtīgus kontaktus. "

"Mēs pilnīgi noteikti parādījām, ka spējam būt dažādi, mūs ievēroja. Bija dalībnieki, kas trīs dienas bija pilnīgi vienādi". Arī par tehnisko ķibeli, kas gadījusies konkursa trešās dziesmas izpildīšanas laikā un mazliet izkropļojusi skaņu gan TV ekrānos, gan zālē, puiši neskumst. "Nezinām, kāpēc tā notika, jo mēģinājumā tehniski viss bija kārtībā, bet mēs nesatraucamies. Kā teica režisors Aleksandrs Revzina - galvenais jau nav atzīmes, bet tas, ka tu esi palicis atmiņā. Arī Alla Pugačova savulaik kādā konkursā ieņēma 7.vietu, bet neviens gan neatceras, kas toreiz bija pirmais, " pārdomās dalās puiši, lai gan par Sonnas Šahgeldjanas pelnīto uzvaru viņiem šaubu nav.  "PeR" saņēmuši arī dažus nopietnus piedāvājumus no Krievijas, bet pašlaik par to sīkāk runāt nevēlas. "Ja izdosies, ļoti priecāsimies. Piedāvājumi ir ļoti nopietni, tāpēc negribam teikt "hop!" pirms esam pārlēkuši, " saka grupas menedžere. Par to, ka bītbokseri "PeR" patiešām palikuši atmiņā, liecina ari Jūrmalas pilsētas simpātiju balva.

"Lady's Sweet" vairojusies ticība sev

"Mēs ar izdarīto esam ļoti apmierinātas! " atzīst "Lady's Sweet" meitenes. "Viss ir brīnišķīgi, esam izgājušas ļoti labu skolu, sajūtas ir neaprakstāmas!" Par Laimas Vaikules izteikto viedokli Krievijas medijos, ka latviešu meitenes varētu mazliet garlaikot publiku un ir par daudz vienveidīgas, meitenes nebija informētas. "Katrā ziņā mēs par to daudz nesatraucamies. Caur šo konkursu mēs arī vairāk esam iepazinušas sevi, ļoti labi saprotam, ko mēs darām, un apzināmies savus plusus. Ir pavēries plašāks redzesloks un vairojusies ticība sev. Redzam, ka to iespēju patiesībā ir daudz vairāk nekā pirms tam bijām domājušas," optimistiski saka meitenes.

Trio arī turpinās savas gaitas Intara Busuļa muzikālajā sastāvā. Uz diviem koncertiem meitenes gan nomainījis cits trio, bet tas nenozīmē, ka meitenes savu vietu atdevušas uz visiem laikiem. "Nekādā gadījumā mūs nenomainīs," saka Vieneta Elksne. "Mēs turpināsim dziedāt pie Intara!"

„Jaunā viļņa” 5. dienas aizkulises

„Jaunā viļņa” 4. dienas aizkulises

Abramovičs Jūrmalā svin Krutoja dzimšanas dienu

„Jaunā viļņa” trešā diena

„Jaunā viļņa” 2.dienas viesi un dalībnieku emocijas

Kasjauns.lv/ foto: Mārtiņš Purviņš