Jaunalksne „Dzeguzītes” jubilejā dzied publikai
Slavenības
2011. gada 3. aprīlis, 14:18

Jaunalksne „Dzeguzītes” jubilejā dzied publikai

Jauns.lv

Ar kādreiz populārākajām dziesmām, tēta – dzērāja apdziedāšanu un „veterānu” kāpšanu uz skatuves sestdien, 2. aprīlī, Rīgas Kongresu namā populārais bērnu ansamblis „Dzeguzīte” atzīmēja 40 gadu jubileju.

­

Aktieris Mārtiņš Egliens, žurnāliste Ilze Jaunalksne, dziedātāji Valters un Kaža ir tikai daži no šodien sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem, kas savulaik dziedājuši „Dzeguzītē”. Viņi bija klāt arī jubilejas reizē un kāpa uz skatuves, atklājot, ka balsis arvien ir tikpat skanīgas kā „Dzeguzītes” laikos .

Koncerta pirmajā daļā uzstājās „Dzeguzītes” pašreizējais sastāvs, izpildot komponista Kārļa Lāča dziesmas. Lai arī ansambļa radošais „tēvs” un visu laiku populārāko dziesmu autors ir Raimonds Pauls, šobrīd arvien pārliecinošāk komponista vietu ieņem Lācis. Arī jubilejas koncertā pie klavierēm sēdēja Lācis, bet Pauls savējos apciemoja tikai uz īsu brīdi, lai tālāk steigtos uz Nacionālo teātri, kur bija paredzētas divas „Leo. Pēdējā bohēma” izrādes ar maestro piedalīšanos.

Jāteic, ka daudzus skatītājus pamatīgi izbrīnīja pirmās daļas repertuārs, kurā skanēja Lāča komponētu dziesmu cikls tētim – gan par tēti, kurš ar šņabi blašķītē dodas uz bāru taisīt kārtējos skandālus un kuru noķer policija, atņemot autovadītāja tiesības, gan par tēti, kurš trīs reizes pamet ģimeni, liekot mammai vakaros raudāt... Atstājot skatītājiem retorisku jautājumu, vai patiešām nevienam no ansambļa nav bijusi pozitīva pieredze ar normāliem tēviem, koncerta otrā daļa ļāva atcerēties „Dzeguzītes” jautro un bezbēdīgo pagātni ar „Anniņa vanniņā” un „Mafija”.


Vita Zvaigznīte/Foto: Mārtiņs Ziders