Slavenības
2012. gada 27. janvāris, 03:41

Nākamgad ASV Kinoakadēmija ieviesīs elektronisko balsošanu

Jauns.lv

ASV Kinoakadēmija nākamajā gadā pāries uz elektronisko balsošanu, atvieglojot gada labāko sniegumu noteikšanu un balvu sadalīšanu.

Kinoakadēmija noslēgusi līgumu ar kompāniju "Everyone Counts Inc", kuras klientu vidū ir ASV Aizsardzības ministrija un Lielbritānijas Tieslietu ministrija, vēsta akadēmijas paziņojums.

"Šis ir pirmais no daudzajiem soļiem, kas ļaus izstrādāt drošu un ērtu elektroniskās balsošanas sistēmu, kas sāks darboties nākamajā gadā," pavēstīja ASV Kinoakadēmijas operacionālais vadītājs Riks Robertsons. "Mēs esam ļoti priecīgi, ka esam atraduši lieliskus partnerus starp cilvēkiem, kas to dara vislabāk."

ASV Kinoakadēmijai ir aptuveni 6000 balsstiesīgo locekļu.

Akadēmija turpinās sadarboties ar grāmatvedības uzņēmumu "PwC", kas iepriekš skaitīja balsis. ""Everyone Counts" strādās ar "PwC" (..), kas turpinās sakārtot Akadēmijas locekļu balsis tabulās."

Pagājušajā gadā no papīra biļeteniem pilnībā atteicās ASV Kino un televīzijas aktieru ģilde, kurā ir 125 000 biedru. Šāds lēmums ģildei ļaus katru gadu ietaupīt aptuveni trīs tonnas papīra.

LETA AFP