Lielbritānijā aizliegta kosmētikas reklāma ar Reičelu Veisu
Slavenības
2012. gada 1. februāris, 17:10

Lielbritānijā aizliegta kosmētikas reklāma ar Reičelu Veisu

Jauns.lv

Lielbritānijā aizliegta kosmētikas reklāma ar aktrisi Reičelu Veisu, jo par reklāmas standartu ievērošanu atbildīgā organizācija lēmusi, ka "L'Oreal" reklāma melojusi par to, kādu efektu produkts spēj panākt.

Skotu politiķe Džoanna Svinsone sūdzējusies Reklāmas standartu pārvaldei par "L'Oreal" pretnovecošanas līdzekļa reklāmu, apgalvojot, ka tā "maldinoši pārspīlējusi" produkta efektivitāti, jo Veisas āda reklāmā tikusi digitāli pārveidota, lai izskatītos gludāka. Pārvalde lēmusi, ka reklāma šādā formā nevar tikt pārraidīta.

Reklāmas standartu pārvaldes pārstāvji arī vērsušies pie "L'Oreal" vadības, liekot izvairīties no paņēmieniem, kas radītu nepareizu iespaidu par kompānijas ražoto produktu efektivitāti.

"Skaistumkopšanas un reklāmas industrijām vajadzētu beigt krāpt patērētājus ar nepatiesiem iespaidiem," sacīja Svinsone. "Šīs reklāmas aizliegšanai līdz ar iepriekšējiem Reklāmas standartu pārvaldes lēmumiem aizliegt ļoti retušētas reklāmas, kurās piedalījušās Tvigija, Džūlija Robertsa un Kristija Tērlingtone, vajadzētu kalpot kā brīdinājumam. Laimīgā kārtā reklāmas regulators atkal ir atzinis pārspīlētas retušēšanas krāpniecisko dabu."

"L'Oreal" pārstāvis norādījis, ka kompānija "centās attēlot Reičelu Veisu cik pozitīvi vien iespējams, tāpēc pūlējušies, lai radītu pašu glaimojošāku veidu, kā to izdarīt".

LETA/Foto: Bulls Press