Kā Sirmais rīkoja ballīti labākajiem draugiem
Nupat klajā nākusi Mārtiņa Sirmā virtuves padomu grāmata. Notikumam par godu pavārs savā Rīgas restorānā „3 pavāri” piektdien rīkoja ballīti tuvākajiem draugiem, kurā netrūka gardumu, līksmības un sabiedrības dāmu.
Vispirms iepazīstinājis ar savu jaundarbu tirdzniecības centrā, grāmatas pircējiem sniedzis autogrāfus un cienājis ar Lapsas ceptu kūku, tālāko vakara gaitu Mārtiņš bija atvēlējis tuvākajiem cilvēkiem savā restorānā. Pie Mārtiņa pavāru klāta galda pulcējās projekta atbalstītāji, draugi un ģimene – vecāki, sieva un dēliņš.
Jaunā grāmata, kurā Sirmais sev raksturīgā manierē dalās virtuves pasaules noslēpumos, sniedz padomus, kā atšķirt produktus, kā tos apstrādāt pirms gatavošanas, kā panākt, lai konkrētais produkts iegūtu neaizstājamu garšu. Atraktīvais pavārs apkopojis arī receptes, kas būtu jāzina ikkatram. Grāmata strukturēta nodaļās, apskatot gaļas, subproduktu, zivs un jūras, dārzeņu, augļu, graudu, pākšaugu, olu, piena produktus un ēdienus, kā arī kokteiļus un dzērienus.
Grāmata ir arī vērtīgs uzziņu materiāls, jo to bagātina īsa gatavošanas tehniku terminu vārdnīca, noderīgas ziņas un “knifiņi”.