Hokejisti ar dzīvesbiedrēm un pavāriem gatavo alus pusdienas
Hokejists Mārtiņš Karsums ar sievu Baibu sarūpējuši alū karamelizētu teļa karbonādi.
Slavenības

Hokejisti ar dzīvesbiedrēm un pavāriem gatavo alus pusdienas

Jauns.lv

„3 pavāru restorānā” uz kopīgu pusdienas maltītes gatavošanu pulcējās hokeja kluba Rīgas „Dinamo” spēlētāji, restorāna pavāri Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants, kā arī alus darītavas „Aldaris” pārstāvji. Tapa četri unikāli ēdieni ar „Aldara” alus pieskaņu.

Hokejisti ar dzīvesbiedrēm un pavāriem gatavo alus...

Hokejisti ar dzīvesbiedrēm un pavāriem gatavo alus pusdienas

Hokejistus pasākumā pārstāvēja vārtsargs Māris Jučers, aizsargs Kristaps Sotnieks un uzbrucējs Mārtiņš Karsums. Viņi uz pasākumu līdzi bija ņēmuši otrās pusītes, un portālam kasjauns.lv atzina, ka mājās tieši dāmas ir galvenās ēst gatavotājas.

„Draudzene mājās ir saimniekotāja. Dižās delikateses gan arī viņa negatavo, tāpēc jau tagad ņēmu viņu līdzi, lai samācās visas gudrības,” smaidot atzina Kristaps Sotnieks. Viņš piebilda, ka šādā saviesīgā pasākumā var piestrādāt pie specifisku „Aldara” alus ēdienu izveidošanas, un radās iespēja tajā piedalīties, jo šovasar nav tā arī izdevies aizbraukt atpūsties ārpus Latvijas. „Vajadzēja būt mājās, jo draudzene augstskolā kārtoja eksāmenus. Bet tagad, kad mācības galā, mums hokejistiem – jau jāsāk gatavoties nākamajai sezonai, tāpēc arī nekur īsti vairs nevaram aizbraukt,” bilda Kristaps.

Pasākumā, gatavojot visiem kopā, tapa četri ēdieni: salāti, zupa, gaļas ēdiens un saldais. Tiem visiem bija viena apvienojoša lieta – to pagatavošanā tika izmantots „Aldara” alus vai tā sastāvdaļas. Pasākumā galvenie noteicēji, protams, bija pavāri Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants. Visi pārējie tika sadalīti četrās līdzvērtīgās komandās, kur katra vienība darbojās pie sava ēdiena pagatavošanas. Pēc tam visi kopā pašu sagatavoto maltīti klātesošie arī notiesāja. Kas interesanti, visām komandām ēdieni padevās ļoti labi, ne gaļa tika pārcepta, ne salātos kā trūka, ne arī putukrējums sagāja sviestā.

Edgars Orlovs/ Foto: Mārcis Priede