Kā Liene Šomase izklaidēja karavīrus Afganistānā
Amerikāņi dzied līdz — Liene Šomase uzstājas nometnē „Camp Griffin”. Šeit dien arī četri mūsu karavīri.
Slavenības
2012. gada 27. jūnijs, 12:55

Kā Liene Šomase izklaidēja karavīrus Afganistānā

Jauns.lv

Liene Šomase piepildījusi vienu no saviem sapņiem – dziedājusi mūsu karavīriem Afganistānā. Viss viņas grupas pamatsastāvs nobijās doties uz karsto punktu, un Lienei vajadzēja šai tūrei meklēt jaunus puišus.

Dziedātāja ar koncertu priecēja Latvijas un arī citu valstu karavīrus mūsu valsts svētkos par godu 4. maijam. Atmiņas par piedzīvoto viņā joprojām ir ļoti spilgtas, un tajās Liene Šomase dalās ar žurnālu „Degpunktā”.

„Tas bija viens no sapņiem, ko gribēju piepildīt. Mani jau aicināja 2011. gada novembrī, bet, tā kā bija koncerti Latvijā, nevarēju to apvienot. Man pat bija skumīgi ap sirdi, taču pagāja daži mēneši un piezvanīja Ģirts Pintāns no Bruņoto spēku Apvienotā štāba,” atceras Liene.

Tagad viņa ir priecīga, ka bijusi gan Afganistānā, gan lidojusi ar helikopteru „Black Hawk” jeb „Melno vanagu”. Šomases pavadošā pamatsastāva puiši gan šo iespēju palaida garām. „Man bija ļoti grūti viņus pierunāt,” neslēpj Liene. Mūziķi atrunājušies gan ar aizņemtību darbā, gan to, ka viņiem taču ir ģimenes. „Tad nu man vajadzēja salasīt puišus no citām grupām, piemēram, „Gain Fast” bundzinieks Andžejs Grauds jau otro reizi bija Afganistānā, viņš mums bija kā gids un pozitīvi mūs ietekmēja,” stāsta Liene.

Bija četri koncerti, mūziķi uzstājās par velti, apmaksāts bija ceļš un ēšana. Jau pirmajā vakarā, pie amerikāņiem nometnē „Camp Griffin”, šāva —par laimi, bez upuriem. „Tikai nākamajā dienā mums pateica, ka tālibi šāva uz torni bāzes teritorijā, bet mēs neko nedzirdējām,” teic Liene.

Sīkāk par mūziķu piedzīvojumiem Afganistānā lasiet jaunajā žurnālā „Degpunktā” – kādas drošības instrukcijas bija jāievēro, ko Liene Šomase nopirka afgāņu tirgū, par cik kilogramiem uzbarojās bundzinieks Andžejs.

Kasjauns.lv/Foto: no Lienes Šomases arhīva