Slavenības
2012. gada 3. decembris, 22:53

"Led Zeppelin" par mūža ieguldījumu ASV kultūras attīstībā saņēmuši balvu

Jauns.lv

Džona Ficdžeralda Kenedija Skatuves mākslas centra balvu par mūža ieguldījumu amerikāņu kultūras attīstībā šogad saņēma arī rokmūzikas grupa "Led Zeppelin".

Ceremonijā, kas svētdienas vakarā notika Vašingtonā, balvu saņēma arī blūza mūziķis Badijs Gajs, aktieris un režisors Dastins Hofmans, komiķis un televīzijas raidījumu vadītājs Deivids Letermans, balerīna Natālija Makarova.

Lai gan "Led Zeppelin" kļuva par laureātiem kā grupa, balva tika pasniegta katram tās dalībniekam - taustiņinstrumentālistam un basģitāras spēlētājam Džonam Polam Džonsam, ģitāristam Džimijam Peidžam un solistam Robertam Plāntam.

Ikgadējās balvas pasniegšanas ceremoniju, kas kļuvusi par vienu no nozīmīgākajiem gada kultūras pasākumiem Vašingtonā, apmeklēja arī ASV prezidents Baraks Obama ar kundzi Mišelu, kā arī daudzas Holivudas slavenības un ievērojami ASV cilvēki.

Iepriekš visi balvas laureāti ieradās uz prezidenta un pirmās lēdijas rīkotu pieņemšanu Baltajā namā, kur Obama uzrunā atgādināja, ka ASV ir vieta, "kur vairāk nekā citviet uz Zemes cilvēki brīvi var sekot savai kaislībai, izpētīt savus talantus, lai kur arī tie vestu".

"Un cilvēki no visas pasaules ierodas šeit, lai pārliecinātos, ka arī viņi var mums sniegt savu neiedomājamo talantu, kas viņiem ir," uzsvēra ASV prezidents.

BNS