Slavenības
2012. gada 11. decembris, 13:33

Abramovičs par 812 miljoniem latu pirks "Noriļskij Nikeļ" akcijas

Jauns.lv

Krievu miljardieris Romāns Abramovičs samaksās gandrīz 1,49 miljardus ASV dolāru (812,05 miljonus latu), lai iegādātos akciju daļu Krievijas kalnrūpniecības gigantā "Noriļskij Nikeļ", tādējādi palīdzot izbeigt nesaskaņas starp kompānijas lielākajiem akcionāriem, teikts otrdien publiskotajā akcionāru paziņojumā.

Par Abramoviča negaidīto iesaistīšanos "Noriļskij Nikeļ" kapitālā tika paziņots pagājušajā nedēļā, lai panāktu mieru starp uzņēmuma lielākajiem akcionāriem - pasaulē lielāko alumīnija ražotāju "UC Rusal" un investīciju kompāniju "Interros".

Oļegs Deripaska, kas kontrolē Honkongas akciju biržā kotēto "Rusal" un "Interros" priekšsēdētājs - oligarhs Vladimirs Potaņins - jau gadiem ķildojušies par kompānijas stratēģiju, izraisot bažas Kremlī par "Noriļskij Nikeļ" nākotni.

Analītiķi uzskata, ka Abramoviča iesaistīšana ir Kremļa iniciatīva, lai radītu neitrālu trešās puses akcionāru uzņēmumā.

"Rusal" un "Interros" kopīgā paziņojumā otrdien norādīja, ka viņi Abramoviča investīciju grupai "Millhouse" pārdos attiecīgi 3,87 miljonus un 5,42 miljonus akciju, saņemot 160 dolārus par vienu akciju.

Tādējādi "Interros" akciju daļa uzņēmumā "Noriļskij Nikeļ" veidos 30,3%, "Rusal" 27,8%, bet "Millhouse" 5,87%.

Darījums paredz, ka Abramovičs par šīm akcijām samaksās 1,487 miljardus dolāru.

LETA