Divi no septiņiem Gavaru bērniem no Tenerifes atgriežas pie tēva
Pagājušās nedēļas nogalē Māris Gavars ar abām meitām Eniju un Esteri piedalījās dizaina izstādes atklāšanā Pārdaugavā.
Slavenības
2016. gada 12. oktobris, 05:41

Divi no septiņiem Gavaru bērniem no Tenerifes atgriežas pie tēva

Jauns.lv

Septiņu bērnu māte Una Gavare (42) septembra sākumā ar visiem bērniem pameta Latviju, aizbraucot pie mīļotā vīrieša miljonāra Ainara Gulbja uz Tenerifi. Tagad divām meitām ļauts atgriezties dzimtenē pie tēva Māra Gavara (46).

„Jā, Enija un Estere ir atgriezušās pie manis un mācībām,” apstiprina uzņēmējs Māris Gavars, sakot, ka bērnus uz Latviju atvedusi Unas māte. Estere atsākusi mācīties tajā pašā skolā, kur iepriekš. Savukārt vecākā meita Enija, kura prombūtnes dēļ mēnesi neapmeklēja skolu, tagad, lai varētu pilnvērtīgi apgūt mācību vielu, izglītoties turpina tālmācībā.

Gan Gavars, gan meitas jau pabijuši bāriņtiesā, kur snieguši skaidrojumus par situāciju ģimenē. „Par to, kāds būs pārējo piecu bērnu tālākais liktenis, un, vai arī viņi varēs atgriezties mājās, lems atbildīgās instances. Nepriecājos, ka tā ir sanācis, tomēr diemžēl šīs lietas nākas risināt juridiskā ceļā. Una jau man ir paziņojusi, ka Latvijā atgriezties vairs neplāno. Bērnu jautājumus sarunu ceļā risināt diemžēl aizvien neizdodas,” teic Māris Gavars.

Pamestais vīrs atklāj, ka meitas Enija un Estere pēc gandrīz mēnesi ilgas prombūtnes Latvijā jūtas labi. Abas ir dzīvespriecīgas, cer, ka varēs būt kopā ar Tenerifē palikušo māsu un brāļiem,” nopūšas Māris Gavars. Aizvadītās nedēļas izskaņā kopā ar meitām viņš piedalījās dizaina izstādes atklāšanā Pārdaugavā. „Mēs kopā labi pavadām laiku. Visi viens otru atbalstām un kopumā esam priecīgi,” saka Gavars.

 

Kasjauns.lv / Foto: „Ageless.lv” (Aiga Rēdmane), no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva

Nākamā lapa: Gavares pēdējā intervija pirms aizbraukšanas